Ellen og Uncle Lionel åpner jazztoget

MOLDE (Dagbladet): «Flott,» sa jeg til meg selv da jeg våknet på Bjorli i går morges og så tjukk skodde velte opp fra Romsdalen. «Nå lenser de Møre og Romsdal for tåke og gjør alt klart til den 40. jazzfestivalen.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og det stemte. Da jeg noen timer seinere åpnet døra til gode gamle 503 på Alexandra, smilte fjell og fjord i tilnærmet solskinn utenfor balkongen. Rommet var akkurat som jeg forlot det for 51 uker siden, bare litt ryddigere, og den gode adrenalinfølelsen av festival inntraff øyeblikkelig.

  • Den ble ikke mindre da dagens festivalåpner, kulturminister Ellen Horn, dukket opp sammen med husbond Jon Christensen. Ellen var brun og fin etter ferie på Menorca, Jon døgnvill etter Canada- og USA-turné, men klar for sitt ansvarsfulle verv som jurymedlem når Årets Unge Jazzmusikere skal kåres onsdag. - Jeg skal iallfall ha med meg Chick Corea, Terje Rypdal og de unge musikerne, røpet Ellen.
  • Samme Ellen får nobelt selskap i formiddag, når hun leder an i gateparaden. Ytre Suløens Jass Orkester har hentet inn New Orleans-forsterkning så det holder til de daglige opptogene: Grand Marshall Lionel Batiste (69). «Uncle Lionel» er selveste paradegeneralen og en institusjon i jazzens hjemby, og den blide veteranen kunne fortelle at han lager sine egne fantastiske paraplyer, flosshatter og bandolærer. Trommeslager er han også, og jobber med New Orleans' beste marching bands, blant dem Olympia og Treme, både på gatene og i klubber som legendariske Preservation Hall.

- Jeg har reist verden over, men dette er første gang jeg er i Norge, fortalte han, og ga Ellen og undertegnede et detaljert lynkurs i paradetradisjon, New Orleansstyle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer