«Ellen» tas av lufta

Fjernsynskanalen ABC har besluttet å ta TV-serien «Ellen» av lufta. Etter at Ellen DeGeneres stod frem som lesbisk i en av episodene, har publikumsoppslutningen stupt.

Serien har gått på amerikansk TV i fem sesonger, og nådde sitt høydepunkt da DeGeneres rollefigur Ellen Morgan røpet sin legning.

Flere en 36 millioner mennesker så episoden 30.april 1997, og gjorde den dermed til et av de mest sette øyeblikkene i TVèns historie.

I Norge har serien vært vist på TV3 siden januar 1995.

Omstridt

Programmet har vært omstridt helt siden DeGeneres kom ut av skapet - både privat og i serien. Og etter DeGeneres avsløring har seeroppslutningen dalt med over 22 prosent.

TV-stasjonen og skuespilleren har vært uenige om seriens innhold - blant annet om «Ellen» skulle få lov til å kysse sine motspillere.

Den Baptistiske Kirke har engasjert seg sterkt mot «Ellen». Kirkesamfunnet har oppfordret sine 15 millioner medlemmer om å boikotte serien.

Reagerer

De homofile og lesbiskes allianse i USA reagerer på sin side mot at serien nå kuttes.

- Vi skulle ønske ABC så serien ut fra et bredere perspektiv, og i forhold til DeGeneres skuespillerprestasjoner. Det fokuseres for mye på seertall, sier Joan Garry, en talsmann for organisasjonen, til CNN.

GIR SEG: Ellen DeGeneres må si farvel til rollefiruren Ellen Morgan. ABC vil ikke sendre serien lenger.