Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elleveåring retter grammatisk feil i Justin Bieber-låt

«Kan Beyoncé bruke konjunktiv riktig, kan du», heter det i det virale brevet.

FEIL I HITLÅT: En elleveårig elev ved en skole i Cornwall påpekte i februar en skrivefeil i Justin Bieber-låta «Boyfriend». Brevet han utrykket seg i gikk viralt. Foto: Gilbert Flores /Broadimage, NTB Scanpix
FEIL I HITLÅT: En elleveårig elev ved en skole i Cornwall påpekte i februar en skrivefeil i Justin Bieber-låta «Boyfriend». Brevet han utrykket seg i gikk viralt. Foto: Gilbert Flores /Broadimage, NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): En skulle kanskje tro at verdens største artister hadde rettskrivere med på laget.

Å ha noen som leser gjennom sangtekster før de ble innspilt og publisert, hadde i det minste vært fordelaktig. I alle fall for superstjerna Justin Bieber.

En elleveåring fra Cornwall i England har nemlig nå i et åpent brev valgt å rette en grov feil i en av Biebers største låter.

Gikk viralt Det er elleveåringens lærer, Louise Williams, som har delt brevet på nett. På sin Facebook-side skriver læreren at intensjonen var å se hvor langt brevet kunne nå.

Please like/share this letter written by a pupil from my year 5/6 class, in South West Cornwall. They want to see how...

Posted by Louise Williams on Friday, February 26, 2016

På nåværende tidspunkt er det delt over 500 ganger, etter at hun la det ut i slutten av februar.

Eleven hennes, som hun har valgt å holde anonym, skriver i brevet at han ble irritert da han hørte Biebers låt «Boyfriend».

«Jeg øver til tegnsetting- og grammatikkprøven min, og finner det veldig skuffende at du ikke klarer å følge det som anses som grunnleggende engelsk», heter det i brevet.

«Was» eller «were»? I låtas refreng synger Bieber: «If I was your boyfriend, I'd never let you go». Det fikk brevets forfatter til å se rødt.

«I sangen hører vi deg flere ganger, si «If I was your boyfriend». Her har du helt klart brukt konjunktiv feil. Den korrekte teksten burde faktisk være «If I were your boyfriend», skriver eleven.

Bieber har brukt indikativ modus i sangen, mens han altså egentlig skulle ha brukt konjunktiv. I brevet påpeker den unge eleven at Beyoncé gjør det riktig, og at Bieber derfor bør klare det selv.

Flere medier har omtalt det virale brevet, som blant andre Mashable og Mirror.

Flere feil Det hender at skrivefeil slipper gjennom nåløyet fra tid til annen.

Noen ganger kan det være alvorlig, som skrivefeilen som kosta 250 briter jobben. Andre ganger kan det være flaut, som da en britisk storavis stavet dysleksi feil på forsida.

I januar klarte Øyafestivalen å stave artisten Sondre Justads navn feil i en annonse. Fornavnet ble omgjort til Sindre, noe artisten selv synes var bare gøy.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram