Ellevill drosjetur

Synes du norske drosjesjåfører er for pinglete? Da bør du ta en tur med Crazy Taxi til PlayStation 2.

Konseptet er egentlig såre enkelt: Du er drosjesjåfør, og skal sørge for at kundene kommer fra A til B på kortest mulig tid. Og når vi skriver «kortest mulig tid», mener vi akkurat det.

Det er bare å prise seg lykkelig over at de norske drosjesjåførene ikke har tatt etter de fire sjåførene i Crazy Taxi. For maken til halsbrekkende kjøring håper vi å slippe å se noe annet sted enn i et dataspill.

Hva sier du til hopp som tar deg fem meter over bakken, før du deiser ned i et tog som i hvert fall ikke har lyst til å stoppe? Eller kjører i full fart på motorveien - i feil kjørefelt, mellom to trailere? Særlig mer behagelig er det sikkert ikke å kjøre under vann - i en cabriolet. Eller i t-banesporet under jorda, når du ser lysene på det flere tonn tunge monsteret komme mot det i full fart!

Det verste er at kundene elsker det. Jo mer gal du er, jo mer tips får du. Men ikke kollider med andre biler, da blir kundene gniene, og gir mindre tips.

Det er disse totalt urealistiske, spinnville triksene som gjør at Crazy Taxi er et morsomt og underholdende spill. Musikken i spillet er fra Offspring og Bad Religion. Det er glimrende hvis du liker slik musikk. Hvis ikke ligger du dårlig an, da det ikke finnes andre låter.

Grafikken er bare litt over middels, og styringen på bilen er så feil som den kan få blitt. I tillegg er det bare to forskjellige byer du kan kjøre i, du har kun fire sjåfører, og passasjerene skal til skuffende få forskjellige steder. Crazy Taxi er bare tilpasset én spiller. Men farta og galskapen gjør at det likevel er svært spillbart.

Og får du ut noe av aggresjonen her, kjører du kanskje mer forsiktig på vei hjem fra hytta.

Her er hjemmesida til Crazy Taxi.

Her finner du juksekoder (du kan blant annet bytte ut drosjebilen med en sykkel)!