Ellevill rocke-krangel

NRKs TV-dokumentar «Norsk rocks historie» har satt sinnene i kok i musikkmiljøet. Midt i skuddlinja står musikksjef Håkon Moslet i NRK P3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skjellsordene hagler i kjølvannet av TV-dokumentarserien om Norsk rocks historie, som NRK sender på søndager. Sist ut er Jahn Teigen, som på nettsiden ballade.no i går kom med kraftige anklager mot musikksjef Håkon Moslet i NRK P3.

- Moslet avslører nok en gang sin kulturløshet og beviser i sitt fravær av respekt for musikkarkitektene sin minimale kunnskap om norsk rock, sier Teigen.

Bakgrunnen for uttalelsen er et forsvarsinnlegg, skrevet av Moslet på det samme nettstedet. Innlegget er egentlig et forsøk på å rydde opp etter en uttalelse i avisa Nordlys forrige uke, der Moslet kritiserer den nordnorske fortellerstemmen i dokumentarserien. Men i stedet for å rydde opp, fyrer Moslet opp under en ny debatt, når han kaller Rolf Graff, Atle Bakken og The Cool Cats for «pisslunkne, rynkete aktører» som sutrer fordi de mener de har fått for liten plass i dokumentarserien.

- Uinteressant musikk

- Norsk musikk kommer ikke videre om medarbeidere i maktposisjoner ikke har respekt for de som har bidratt til at for eksempel NRK er blitt et viktig og respektabelt forum for framføring av norsk musikk, som igjen er grunnlaget for at Moslet i dag sitter i en synlig og viktig posisjon for norsk rock, sier Teigen til ballade.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer