Elleville scener når «Game of Thrones»-fansen filmer hverandre under den «grusomme» episoden

Reagerer med sjokk og vantro. Og noen kler av seg.

(Dagbladet): Det har ikke latt vente på seg av reaksjoner etter at søndagens episode av «Game of Thrones» ble sendt på HBO i USA og C More i Norge.

Hvis du ikke har sett den, eller ikke ønsker å få avslørt hva som skjer, bør du slutte å lese her.

Episoden dreide seg om seriens såkalte «Red Wedding», bryllupet til Catelyn Starks bror Edmure Tully og Lord Walder Freys datter Roslin Frey, der flere av seriens hovedpersoner ble massakrert på blodig vis.

Det skapte stor oppstandelse blant tv-seerne som ikke hadde lest bøkene da Ned Stark, i Sean Beans skikkelse, fikk kappet av hodet mot slutten av sesong én. Fansen reagerte med like stort engasjement denne gang.

Dagbladet har vært i kontakt med flere fans som har lagt ut video av reaksjonene sine på YouTube, som du kan se i videovinduet over.

- Siden jeg hadde lest bøkene, visste jeg at «The Red Wedding» kom til å fremstå som ganske sjokkerende. Ingen av vennene mine på filmen hadde lest bøkene, og derfor bestemte jeg meg for å filme reaksjonene deres fordi jeg visste at de kom til å reagere sterkt, sier Will Dietrich til Dagbladet.

Spesielt venninna Tiara reagerte med sjokk og vanntro.

- Hun ble nok mer overraska enn sint. Jeg spurte henne i dag om hun kom til å fortsette å se på serien, siden hun i videoen sier at hun kommer til å slutte å se på, men hun sa da at hun fremdeles likte serien og kom til å følge med videre.

Levani Maisouradze forteller at han fikk ideen til å filme venninna si av en tråd på nettsamfunnet Reddit kalt «Operation Weeping and Wailing».

- Jeg fikk venninna mi hekta på «Game of Thrones», og hun er en veldig dramatisk person, så jeg syntes det var en god idé å filme reaksjonen hennes. Som du kan se, så måtte jeg kjempe mot å bryte sammen i latter da jeg filma, sier Maisouradze.

Men det er ikke alle fanreaksjonene som legges ut på YouTube som er ekte. Joe Patrick og kompisene ville lage en parodi på fenomenet - og la på litt skjorteriving som en dramatisk effekt.

- Etter at vi hadde sett episoden satt vi og diskuterte hvor vill den var og forestilte oss hvordan andre kom til å reagere. Kompisen min hadde sagt at han skulle bruke skjorta til å pusse noen sko med, så vi kunne like gjerne gjøre nytte av den i en liten sketsj, hvor han spilte ut - på en overdreven og komisk måte - hvordan folk reagerte da de så episoden.

- Sannheten er faktisk at da vi så scenen for første gang, så var det kompisen min som var den eneste som hadde lest bøkene og visste hva som kom til å skje. Så rollene var byttet om på i videoen. For vi andre var ganske så sjokkert, sier Patrick.