Elleville Ylvis

TØNSBERG (Dagbladet): Fenomenet Ylvis når stadig nye breddegrader! Med vinterens Chat Noir-revy inntok de i går den tradisjonelle sommerrevyscenen på Rica Klubben Hotel i Tønsberg og høstet ellevill trampeklapp fra de frammøtte.

Med latterkonger (og antatte inspirasjonskilder) som Yngvar Numme og Øystein Sunde nærmest ringside viste de på ny hvordan klassisk komikk kan gjøres moderne av talenter som er i stand til å erobre sin egen tid.

Energisk

  • Showet til brødrene Bård og Vegard Ylvisåker oser av energisk talent; en overdådig kombinasjon av intuisjon og teknikk som tar pusten fra den mest kresne tilskuer; de er på samme tid vanvittige ekvilibrister, halsbrekkende pantomimikere, overraskende habile musikere og verbale vitsemakere.

REVY

«YLVIS»

Hotel Klubben, Tønsberg
Publikum: 634 (fullsatt)

Parodier

De parodierer alt fra Gud i himmelen til svenske ishockeyspillere, fra moderne ballett til boyband; alt like sylskarpt treffende. De parodierer typer, ikke gjenkjennelige enkeltpersoner, og skaper dermed en genuint tidløs revykunst. Med glimrende lyssetting og enkle kulisser bekrefter de revykongen Einar Schankes credo: God revy må også være godt teater.

  • Dessuten: På en glimrende måte utnytter Ylvis det komiske duokonseptet. Helan & Halvan, Juster & Rose, Wesensteen, Numme & Gunstrøm; og nå Ylvis. Som ferieanmelder kan jeg ikke annet enn å istemme kollega Annette Mürers toppkarakter fra i vinter. Måtte dette være begynnelsen på et nytt kapittel i norsk revyhistorie.
SHOWBRØDRE: Etter fulle hus overalt hvor de har spilt, prøver nå Bård og Vegard Ylvisåker spilloppenne sine på sommergjestene i Tønsberg. Til høsten bærer det på turné med Bergenfilharmonikerne.