Ellevilt comeback

«Gode, gamle» Synnøve Svabø kommer tilbake på skjermen 27. januar. Som en Tore Strømøy på speed skal hun ti lørdager farte verden rundt.

Med sitt-ned seriøse og journalistisk korrekte Synnøve var seerfiaskoen et faktum med «TV2000» på TV2 i fjor. Nå skal den lekne Synnøve Svabø dyrkes igjen i «Synnøves duell», der hun i hvert program får hun en utfordring av en kjendisgjest. Det kan være en tjeneste hun skal gjøre, et ærend, et møte med en berømthet eller å utføre en sak for Norge, som hun selv sier. Hvor som helst i verden. Synnøve kommer med andre ord til å være på jakt etter berømte fotballspillere, ugifte prinser i Europa og andre lekkerbiskener.

Hun vil ikke røpe mye om verken gjestenes navn eller utfordringenes karakter foreløpig, annet enn at hun i hvert fall har gjennomført et drømmemøte med fotballspilleren Paolo Maldini og «løst en sak på internasjonalt toppnivå for Norge».

Gode erfaringer

- Her får jeg bruk for all min kvinnelist, sunnmørske frekkhet og impulsive evner, sier Synnøve Svabø. Fem episoder er spilt inn av «Synnøves duell» og hun har det lidderlig gøy sammen med sitt team. Hun er glad for å være tilbake i en mer stuntete utgave av seg selv, som norske TV-seere falt for i hopetall i programmer som «Rondo», «Baluba» og «Weekend Globoid».

- Jeg har funnet tilbake til mitt gamle ståsted. Her blir det glade kostymer, farge på stumpen og et smil på lur, proklamerer Synnøve.

- Hva er de viktigste erfaringene fra «TV2000»?

- Blant annet at jeg ikke skal si ja til noe uten at den rette magefølelsen er der. Og at det ikke er bare til å putte meg inn i et ferdigstøpt programkonsept og tro at det blir gull. Jeg kom inn i «TV2000» tre måneder før sendestart, etter at forberedelsen hadde vart et år. Men erfaringene var også veldig positive. Jeg er blitt proffere, kjappere og har lært å gi mer blaffen. Mer lekelyst!

Fire millioner?

- Hvor mye tjener du på å være lørdagsunderholder i TV2?

- Jeg regner jo med at jeg nå tar over den ledige avtalen etter Flatland. Det var vel fire millioner i året, det, Kåre Valebrokk??! Sier Synnøve, og blir hemmelighetsfull om den egentlige lønna.

Nytt program og mye reising medfører noe mindre tid til samvær med datteren Hedvig (4) enn hva de tidligere friårene har gitt. Men med blant annet delt foreldreansvar med sin tidligere samboer blir det fullt mulig også å løse saker for Norge.

- Dessuten er vi et godt sosialt nettverk i hovedstaden med småbarnsforeldre som backer hverandre opp med barnepass og andre gjøremål. De er de små hjelperne. Besteforeldre nytter det jo ikke å spørre lenger i vår tid. Nå er de jo like opptatte som oss.

NYTT PROGRAM: Synnøve Svabø er tilbake på TV-skjermen med «Synnøves duell» på TV2. Da reiser hun verden rundt som den reineste «spy-girl» og løser oppdrag fra kjente gjester.