PÅ HOVEFESTIVALEN:  Den britiske popprinsessa Ellie Goulding står på scena på Trømøya i kveld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅ HOVEFESTIVALEN: Den britiske popprinsessa Ellie Goulding står på scena på Trømøya i kveld. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Ellie Goulding avslører sine Norge-favoritter

Og sorry gutter, hun har fått seg ny kjæreste.

TROMØYA (Dagbladet): Det britiske stjerneskuddet Ellie Goulding står i kveld på den store Hove-scena, som en av festivalens største headlinere. 

Det er fire år siden sist hun gjestet festivalen, og hun har også spilt flere konserter i Oslo de siste årene. Etter alle Norges-besøkene er det spesielt noen ting hun har merket seg. 

Pene nordmenn - Folk her er fryktelig pene å se på. Også er de faktisk veldig hyggelige i tillegg, sier hun. 

- Norge er et av de vakreste stedene jeg har vært og mitt favoritthotell i hele verden, The Thief, ligger i Oslo. Også elsker jeg å jogge i parken bak det norske slottet. Det er en av mine favorittruter, sier hun til Dagbladet. 

Ellie Goulding er svært opptatt av trening og kosthold, og deler hyppig treningsbilder i sosiale medier. 

- Det er viktig for meg å være aktiv og føle at jeg er i form og ser bra ut. Jeg kunne aldri gjort jobben min om jeg ikke var i god form, sier hun. 

Ny kjæreste I britiske medier har romanseryktene rundt den vakre popprinsessa florert den siste tida, og hun har vært koblet til både artistene Skrillex og Ed Sheeran tidligere. Nylig innrømmet hun at hun hadde funnet kjærligheten med den britiske musikeren Dougie Poynter. 

- Han er en virkelig bra en. Vi har det veldig bra, men kjærlighetslivet mitt er egentlig mer ordinært og kjedelig enn folk ser ut til å tro, sier hun. 

- Så alt håpet er ute for de norske gutta nå? 

- Trist, men ja. Jeg har en bra fyr nå, sier hun. 

Sist Ellie Goulding gjestet Hove hadde hun akkurat gitt ut sitt første album, og spilte for et litt glissent publikum midt på dagen. Siden den gang har hun gitt ut et nytt album og en rekke hitsingler, deriblant storhiten «Burn». Da Goulding spilte i Oslo Spektrum i februar skrev Dagbladets anmelder at hun er «en sjelden stjerne på pophimmelen». 

- Det synker inn fra tid til annen at jeg har hatt mye suksess de siste årene, og det gir meg en følelse av styrke, sier hun og fortsetter:

- Det er så sjelden jeg får tid til til å reflektere over alt som har skjedd, og jeg er alltid på farten til et nytt sted. Jeg har en morsom jobb, men det handler også om hardt arbeid og å dedikere all tid til det jeg driver med, og det er godt å se at det gir resultater, sier hun. 

I sommer fortsetter turnéen, og først mot slutten av året vil Goulding begynne på sin nye plate. 

- Jeg har ingen konkrete planer foreløpig, men håper og tror at inspirasjonen vil komme til meg når tiden er inne, sier hun.