Elling flopper i USA

Tatt av plakaten etter en uke på Broadway.

TATT AV PLAKATEN: Broadway-versjonen av «Elling», med Denis O'Hare (t.v.) og Brendan Fraser i hovedrollene som Elling og Kjell Bjarne, fikk en blandet mottakelse av kritikerne. Nå tas det av plakaten etter bare en uke på Broadway. Foto: SCANPIX /AP /Aurora Productions, Joan Marcus
TATT AV PLAKATEN: Broadway-versjonen av «Elling», med Denis O'Hare (t.v.) og Brendan Fraser i hovedrollene som Elling og Kjell Bjarne, fikk en blandet mottakelse av kritikerne. Nå tas det av plakaten etter bare en uke på Broadway. Foto: SCANPIX /AP /Aurora Productions, Joan MarcusVis mer

(Dagbladet): Selv ikke Hollywood-stjernen Brendan Fraser og «True Blood»-skuespiller Denis O'Hare var nok til å trekke publikum til Broadway-versjonen av Ingvar Ambjørnsens populære bøker om nevrotikeren Elling.

Tjente ikke nok Stykket tas av plaketen etter bare en uke i New Yorks berømte teatergate, skriver VG Nett. Elling skulle etter planen spilles til og med 20. mars neste år, men teaterforlegger Fred Olav Johannessen bekrefter at Elling spilles for siste gang 28. november.

- Salget ble for dårlig slik at de ikke klarte å dekke de løpende kostnadene, sier Johannessen.

Han har følgende forklaring på hvorfor publikum ikke strømmet til forestillingen.

- Forestillingen var rett og slett ikke god nok. Det er en veldig varme i stykket og en lun humor, på Broadway hadde de fraveket for mye fra dette og forsøkt å lage en ren komedie ut av det. Det ble også kommentert av flere kritikere, sier Johannessen til VG Nett.

Slaktet av kritikerne Stykket hadde premiere på søndag, men kritikerne var ikke begeistret, og avisa New York Times mente at stykket var «like morsom som en tvangstrøye».

- De har fjernet seg fra det som har gjort stykket unikt, enkelte anmeldere mente også at man hadde «fordummet» det opprinnelige, sier Fred Olav Johannessen.