Elling inntar Hollywood

HOLLYWOOD (Dagbladet): Den som har hovedrollen i en Oscar-nominert film kjører limousine. Så enkelt er det.

- Men Elling ville nok ha irritert seg over plassutnyttelsen i denne bilen. Sagt noe sånt som at «man kunne jo ha fått langt inn flere mennesker hvis setene sto etter hverandre, som i en buss». Kjell Bjarne, derimot, hadde sett denne limousinen som selve inngangen til kvinners hjerter, sier Per Chr. Ellefsen - og smiler bak sine mørke solbriller.

Selv glir han lett og verdensvant inn i bilen - en åtte meter lang Lincoln med alle fasiliteter - men tar til takke med en tonic fra barskapet. Det er tidlig om morgenen i filmbyen og han har ikke sovet mange timer etter en 24 timer lang overfart fra Norge.

Alt er mulig

Ellefsen bor på Avalon Hotel, der Marilyn Monroe i sin tid hadde en fast suite, og derfra kjører vi opp den palmeomkransede Beverly Drive til Beverly Hills Hotel - det kanskje aller mest fasjonable i hele byen. Her vanker de største filmstjernene.

Og hvem vet? Hvis «Elling» skulle vinne Oscar og noen i Hollywood skulle falle for hovedrolleinnehaverens innsats? Så er det vel ikke helt usannsynlig at Ellefsen kan få et filmtilbud? Og kanskje selv en dag bli bukket inn på luksushotellet.

- Alt er mulig. Vi skuespillere er avhengige av å bli sett og her finnes det mange potensielle oppdragsgivere. Men skulle jeg få noen jobber her, så må det bli som en eller annen raring. Da gjør det sikkert ikke noe at jeg snakker med aksent heller.

Ikke bare moro

Sjåføren som skjuler seg bak initialene JD - som ved siden av å kjøre limousine, jobber bodyguard for kunder som Catherine Zeta-Jones, Mary J. Blige og Tom Cruise - tar til høyre inn på Sunset Boulevard. Forbi Johnny Depps nattklubb Viper Room, der River Phoenix døde, videre forbi Landmark Motor Hotel, der Janis Joplin døde av en overdose på rom 105. Hollywood er ikke bare moro heller.

Men så; Hollywood Boulevard og Walk of Fame, der stjernene har signaturene sine i betongen.

- Hadde Elling vært imponert over dette, tror du?

- Han hadde nok ikke hatt mye til overs for sirkusdelen av dette. Og Elling sier hva han mener til enhver tid.

En drøm

- Men så er det dette med luksus, da, at du venner deg så fort til den. Så hvis han skulle gått inn i en vanlig bil etter å ha kjørt denne limousinen, hadde han sikkert begynt å klage på for dårlig plass til beina, sier Ellefsen.

Selv har han tenkt å ta for seg av den luksusen som bys ham i dagene fram til Oscar-utdelingen. Så mye stas gjøres det riktignok ikke på de nominerte i klassen for «beste fremmedspråklige film», men bare å komme hit, med smoking og Oscar-billett i bagasjen, er som en drøm for de fleste skuespillere.

- Ja, det er en drøm. Oscar er en drøm av en filmpris, sier Per Chr. Ellefsen.

DEN STØRSTE: Per Chr. Ellefsen velger seg Jack Nicholson blant alle stjernesignaturene foran Chinese Theatre i Hollywood.
STANDSMESSIG: Er man Oscar-nominert, er dette bilen, men Elling ville ha syntes det var sløsing med plass, tror Per Chr. Ellefsen.