Elling og Kjell Bjarne går til filmen

Nå kommer filmen om Ingvar Ambjørnsens romanfigurer Elling og Kjell Bjarne. Her står filmskaperne midt i krysset på Majorstua i Oslo, filmens farligste farvann.

Dag Alveberg produserer, Petter Næss har regien og Axel Hellstenius står bak manuset til filmen. Det er i hovedsak basert på den tredje boka i Elling-serien, «Brødre i blodet», men samler også opp noen tråder fra forgjengerne, «Utsikt til paradiset» og «Fugledansen»:

Historien starter med at Elling og Kjell Bjarne treffes som pasienter på institusjonen Brøynes. Vel utskrevet derfra flytter de til en trygdeleilighet i Kirkeveien i Oslo. Der starter alvoret. Og moroa.

Nye skuespillere

- Alvoret virker forløsende på humoren. Og omvendt, sier Petter Næss.

Han og Hellstenius laget også teaterforestillingen «Elling og Kjell Bjarne» sammen, med Per Chr. Ellefsen som Elling og Sven Nordin og Geir Kvarme som Kjell Bjarne. Den er sett av 50000 på scener i Oslo og er nå på turné rundt i landet.

- Nå går vi helt vekk fra teaterversjonen og stiller oss fritt i forhold til valg av skuespillere, sier Næss.

En annen forandring fra sceneversjonen, er at hovedpersonene i filmen kommer seg ut i det Oslo-terrenget Ambjørnsen har beskrevet i bøkene.

Satser å suksess

Ambjørnsen ønsker lykke til
Ambjørnsen ønsker lykke til Vis mer

Det er her de engstelige guttenes forsering av det trafikkfarlige krysset på Majorstua kommer inn, som en viktig dramatisk scene.

- Det er karakterene og dialogen som driver denne filmen, sier Hellstenius - som også skrev manus til suksessfilmene om Pelle og Proffen. Suksess for «Brødre i blodet», som filmen skal hete, betyr tre hundre tusen solgte billetter: - Alt under hundre tusen er et nederlag, sier Alveberg. Filmen koster 15,5 millioner, den skal tas opp til høsten og får sannsynligvis premiere om et års tid.

LAGER FILM: Petter Næss (t.v.), Dag Alveberg og Axel Hellstenius skal lage film om Elling og Kjell-Bjarne.