«Ellings mor» er død

Skuespiller Grete Nordrå gikk bort i dag, 87 år gammel.

ELLINGS MAMMA: I dag gikk skuespiller Grete Nordrå bort. Skuespilleren har den senere tid gjort seg kjent som Ellings mor, i «Elling»-filmene. Her under innspillingen av «Mors Elling» på Mallorca, sammen med Per Christian Ellefsen.


Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ELLINGS MAMMA: I dag gikk skuespiller Grete Nordrå bort. Skuespilleren har den senere tid gjort seg kjent som Ellings mor, i «Elling»-filmene. Her under innspillingen av «Mors Elling» på Mallorca, sammen med Per Christian Ellefsen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Grete Nordrå døde tirsdag morgen i Bergen etter en tids sykdom, opplyser Den Nationale Scene.

Nordrå var født 22. november 1924 i Asker.

Hun hadde en lang karriere som teater- og filmskuespiller, og var de senere år særlig kjent for rollene som Ellings mor i filmen «Mors Elling» (2003) og som Anna Neshov i NRK-serien «Berlinerpoplene» (2007).

Debuterte i 1949 Nordrå debuterte i 1949 som danser ved Edderkoppen Teater i Oslo.

I 1952 debuterte hun som skuespiller, og spilte blant annet på Oslo Nye Teater, Trøndelag Teater i Trondheim, Teatret Vårt i Møre og Romsdal og Rogaland Teater i Stavanger.

Hun har også hatt roller i en rekke filmer og fjernsynsproduksjoner.

Utnevnt til ridder I 1982 begynte hun på Den Nationale Scene i Bergen, der hun ble værende i 20 år og spilte i 39 teateroppsetninger.

Kongen utnevnte i 2003 Nordrå til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for hennes innsats for norsk scenekunst. Nordrå var æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund.

(NTB)