Else om: Selvmord

Else gir åpenheten et ansikt, og tusen takk for det Kåss Furuseth

Sterke møter med mennesker som har vært på randen.

DAME MED MOT OG MED ÅPENHET: Else Kåss Furuseth er klar med en serie om selvmord og hva kan vi gjøre for å redusere antallet her i Norge. Hun er vågal, morsom, varm og nysgjerrig, mener vår anmelder. Foto: TV Norge
DAME MED MOT OG MED ÅPENHET: Else Kåss Furuseth er klar med en serie om selvmord og hva kan vi gjøre for å redusere antallet her i Norge. Hun er vågal, morsom, varm og nysgjerrig, mener vår anmelder. Foto: TV Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV:

Else Kåss Furuseth er en vågal og ekstremt likandes person. Hun er en komiker som viser oss at bak smilet og maska til en kjent «klovn» skjuler det seg et stort alvor. Dette har hun da også bevist gang på gang i forskjellige situasjoner, og ikke minst på scenen med forestillingen «Kondolerer» som gikk i overkant av 200 ganger på Torshovteatret og deretter på Nationaltheatret mellom 2011 og 2016. En sterk, nødvendig og annerledes oppsetning der Else Kåss Furuseth, ærlig, rett på og med humor som sin sterkeste medisin, forteller om sin mor og brors selvmord. For denne oppsetningen vanket det mange fortjente priser til Else Kåss fra Ullensaker.

Mandag er Else tilbake med «Else om: selvmord» med premiere på TVNorge, dette på Verdensdagen for selvmordsforebygging. Serien er på fire episoder og den blir vist mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, og for den som ønsker en gratisreise ligger den også uten salærkrav på Dplay.

Else Kåss Furuseth fra Jessheim er med andre ord et medmenneske som innmari godt vet hvordan det oppleves og føles når noen du er glad i velger å forlate livet ved hjelp av egen hånd. I lykkelandet Norge er det mellom 500 og 600 unge og gamle mennesker som velger å avslutte livet. Det er fire ganger fler enn det antallet som dør i trafikken. Hvorfor så mange? Hva kommer dette av? Hva kan vi gjøre? Hvem er det? Hvorfor?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer