Anmeldelse «Gratulerer», Else Kåss Furuseth på Nationaltheatret, i samarbeid med Feelgood:

Else Kåss Furuseth driver selvhjelp på vegne av flere

Jakten på ærligheten

INN I TERAPIEN: Else Kåss Furuseth inviterer tilskueren inn i terapirommet. Nissene tar del i et minne, og en av nissene tildeles også rollen som psykologen. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret
INN I TERAPIEN: Else Kåss Furuseth inviterer tilskueren inn i terapirommet. Nissene tar del i et minne, og en av nissene tildeles også rollen som psykologen. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SHOW: Psykologstolen er tatt inn i scenerommet, og terapirommet er åpnet for innsyn. «Gratulerer» er oppfølgeren til «Kondolerer», Else Kåss Furuseths komi-monolog om å leve med at både mor og bror har begått selvmord. Tematikken er videreført i det nye showet.Furuseth snakker om fortsettelsen, om den pårørendes skyldfølelse, sorg og skam, om redsel for å skuffe, om hvor tungt det kan være å skulle ta hensyn til seg selv når en vet at det alltid er noen som har større behov for at en tar hensyn til dem. Det handler om å finne seg i ydmykelser og om vanskeligheter med å si nei eller å sette grenser. «Overtilpasningdyktighet», sier psykologen hennes - i showet i form av en nissefigur. Hun går dypt inn i disse følelsene, og i andre, ubehagelige følelser som henger sammen med dem.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer