FRA TV 2 TIL TV NORGE: Komiker Else Kåss Furuseth skal denne høsten gå fra TV 2 til TV Norge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRA TV 2 TIL TV NORGE: Komiker Else Kåss Furuseth skal denne høsten gå fra TV 2 til TV Norge. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Else Kåss Furuseth er ferdig i TV 2: - Det lengste forholdet jeg har hatt

Nå skal komikeren til en annen kanal. - Det blir veldig stas, forteller hun. 

(Dagbladet): Komiker Else Kåss Furuseth har de siste åra vært å se en rekke steder. Hun ble for mange kjent gjennom det sketsjbaserte humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2.

Der har hun holdt seg de siste åra, men programmer som «Else» og «Det er lov å være blid».

Nå forsvinner hun derimot fra kanalen, til fordel for TV Norge og Discovery. Det melder selskapet selv i en pressemelding tirsdag.

- Stas

Furuseth har selv figurert i en rekke TV Norge-programmer, og forteller at hun gleder seg til å starte i kanalen.

- Det er veldig stas å bli kollega med alle de flinke humormenneskene som finnes i TVNorge. Jeg har jo fått gjøre noen innhopp i Brille-panelet, vært i stua til Asbjørn Brekke og innom Ylvis-guttas program, og det har vært veldig gøy, forteller Furuseth i pressemeldingen.

Til Dagbladet forteller komikeren at hun har hatt fine år i TV 2, men at hun nå tar muligheten til å gjøre noe nytt.

- TV 2 er det lengste forholdet jeg har hatt. Men jeg synes denne muligheten hørtes kjempespennende ut, så jeg valgte å ta den, forteller hun.

Hun vil imidlertid ikke si noe om hva vi kan forvente av kanalbytte.

- For å låne et godt, gammeldags utsagn fra TV 2: Se hva som skjer. Jeg har jo noen planer, men jeg kan ikke si stort, forteller hun.

Programdirektør Eivind Landsverk sier i meldingen at de har jobbet for å få til dette i flere år, og at de nå er glad for å få den populære komikeren med på laget.

Han forteller også at dette er en del av kanalens humorsatsing, da det har vært mye fokus på sport den siste tida.

- Føler de kjenner deg

Da Dagbladet møtte Furuseth i mai, var hun aktuell med det humorbaserte talkshowet «Det er lov å være blid».

Komikeren fortalte da at rollen hennes på skjermen trolig gjorde at publikum fikk et tett forhold til henne. Det har imidlertid ikke gjort kjærlighetslivet noe enklere.

- Veldig mange føler at de kjenner deg, og det gjør de jo, og det blir veldig sosialt på Jokern og andre steder. Men det at man kan finne den rette over brokkolien tror jeg er en myte, sa hun tullete i intervjuet.

- Jeg blir litt irritert når damer sier det samme i intervju, men jeg er nok mer sjenert privat. Man er mindre «gæren» når man ikke er inne i en sketsj. Jeg er litt mer tafatt på privaten enn i arbeidslivet, røper hun.