Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

­

Else Kåss Furuseth får talkshow

Markus Neby og Else Kåss Furuseth skal sammen lede NRKs nye lørdagsprogram «Kåss til kvelds».

FOLKEKJÆR: Furuseth og Markus Neby skal lede NRKs nye satsning. Foto:NRK.
FOLKEKJÆR: Furuseth og Markus Neby skal lede NRKs nye satsning. Foto:NRK. Vis mer

Tirsdag morgen slapp NRK nyheten om sitt nye program på lørdagskvelden.

- Når jeg inviterer folk oppi sofaen, prøver jeg å tenke på det som å sette sammen en regjering! Man bør ha såpass mye til felles, at vi unngår at noen går. Men alle vet at det blir litt lite show uten et «wildcard». Det er her Markus Neby kommer inn. Med hjelp av hans gitarsoloer, frekke kommentarer og rause hjerte skal vi forhåpentligvis røske og knuffe litt på lørdagskvelden, om det er lov å si, sier Furuseth til NRK.

Kåss Furuseth startet karrieren i NRK P3 og har vært innom både TV 2 og TVNorge. Hos sistenevnte kanal var hun for kort tid siden akutell med programmet «Else om: barn». Nå er hun tilbake i beste sendetid på NRK.

ÅRETS PROGRAMLEDER: Det var en rørt Else Kåss Furuseth som møtte pressen etter at hun hadde vunnet kveldens første pris, «Årets Programleder», på Gullruten i Bergen. Det var tydelig at prisen betyr mye. Vis mer

Hemmelighetsfull

Else Kåss Furuseth har med seg radioprofilen Markus Neby som «sidekick» i det nye programmet. Neby er blant annet kjent som programleder i P3Morgen.

Markus Neby holdt kortene tett til brystet når det kom til å avsløre hva han skulle jobbe med etter han sluttet som programleder i P3Morgen. Nå er katta ute av sekken, og Neby skal underholde på TV-skjermen.

- Jeg elsker Else og synes det er helt rått at jeg skal få jobbe med henne. Hun har vært gjest i P3morgen flere ganger. Da har jeg alltid tenkt at det hadde vært veldig gøy å gjøre mer med henne. Jeg kan faktisk gå så langt som å si at det er en drøm at det nå skjer. Det er ikke mange folk som nærmer seg 40 som jeg har drømt om å jobbe med! sier Neby til NRK.

Lørdag 29. februar er det premiere på det nye showet heter «Kåss til kvelds».

Storfornøyd

Prosjektleder i NRK, Thea C. Finder, er storfornøyd med det nye programlederparet:

- Else og Markus har en svært god kjemi. Vi har sterk tro på at de sammen kan tilby publikum en underholdende lørdagskveld. Else er varm, rask i replikken og vanvittig dyktig til å få det beste ut av alle hun prater med. I mine øyne er hun den perfekte programleder og et naturlig førstevalg til denne lørdagsflaten. Markus er et spennende humortalent som har god trening i å prate med folk etter seks år i P3morgen. Han har en musikalitet og kreativitet som vi tror vil tilføre mye til programmet, sier Flinder i en melding.