Else Kåss Furuseth mistet to av barna på IKEA

Ville du latt denne dama passe barna dine?

BARNEVAKT: Komikeren Else Kåss Furuseth og seks andre kjendiser passer fire fremmede barn i «Kjendisbarnevakten» på NRK over nyttår. Foto: Lars Eivind Bones.
BARNEVAKT: Komikeren Else Kåss Furuseth og seks andre kjendiser passer fire fremmede barn i «Kjendisbarnevakten» på NRK over nyttår. Foto: Lars Eivind Bones.Vis mer

Rett over nyttår er hun, og en del andre kjendiser som har vært med på flere realitykonsepter, aktuelle som barnevakter på NRK. Den 30 år gamle komikeren som ikke har barn selv, føler likevel hun har fått god trening i kulissene på «Torsdag Kveld fra Nydalen».

- Morten Ramm er på mange måter et stort barn. Jeg føler jeg har god trening i å være barnevakt for ham, sier Else Kåss Furuseth, som hevder å blir passet godt på av sin søster.

- Hun er fire år yngre enn meg. Det er hun som er min barnevakt og ikke omvendt. Slik har det vært gjennom hele oppveksten, sier komikeren.

I «Kjendisbarnevakten», følges Fabian Stang, Maria Haukaas Mittet, Per Sundnes, Kari Simonsen, Pål Anders Ullevålseter og Henning Solberg med kamera, når de er barnevakter for fire fremmede barn.

Fikk passet påskrevet Else Kåss Furuseth (30) innrømmer at helt døgn med ansvar for Sara (12), Simen (11), Erika (8) og Didrik (7) var mer slitsomt enn forventet. Hun endte med å miste to av dem av syne da hun tok de med på IKEA.

SLITSOMT: Else Kåss Furuseth synes hun har vært nok mor for en stund etter å ha passet Sara (12), Simen (11), Didrik (7) og Erika (8) et helt døgn. Foto:  NRK.
SLITSOMT: Else Kåss Furuseth synes hun har vært nok mor for en stund etter å ha passet Sara (12), Simen (11), Didrik (7) og Erika (8) et helt døgn. Foto: NRK. Vis mer

- De er så frigjort. Den første kommentaren Didrik hadde da han kom inn i min koselige leilighet på 50 kvm var; ja, ja, sånn kan man også bo, forteller Else Kåss Furuseth og himler med øynene.

- Skravla mi har alltid gått i ett, men så frittalt var selv ikke jeg som barn. Jeg tenkte at dette kom til å bli en herlig frihelg, hvor barnevakt Else skulle få vist hvor kul hun var med barn. Jeg innser nå at jeg kunne lest noen kloke ord av Jesper Juul først. Jeg føler jeg har vært på en fest og har blackout.

- Hva tenker du om å bli mor?

- Hehe, jeg føler jeg har fått nok barn for en stund. Jeg har fått ny respekt for foreldre. Jeg har sagt jeg kan være støttekontakten deres ut livet. Men de har ennå ikke tatt kontakt. Noe jeg synes er litt trist.

Tilbake på NRK Furuseth har lang fartstid fra NRK P3. Nå er hun tilbake med et program på kanalen der hun startet.

- Jeg ble med først og fremst fordi jeg ikke sier nei til noen ting. Barn er kule. Jeg elsker dem, de er med på alt. Det er alltid ja og, ikke nei, men, i deres munn.

Etter jul fotsetter hun også med suksessprogrammet «Torsdag Kveld fra Nydalen» på TV 2.