Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elsjokk etter spillkrangel

Politiet brukte strømpistol på 14-årig GameBoy-entusiast.

 • Alt om spill!
 • Spillblogg
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Noen er mer glad i spille GameBoy enn andre.

  Da en 14-årig gutt i Lincoln Park, Michigan i USA nylig ble sendt til rektors kontor fordi han spilte GameBoy i timen, foregikk det ikke uten dramatikk, skriver The News Herald.

  Ved nitiden på morgenen satt gutten i klasserommet på Lincoln Park High School og spilte dataspill i stedet for å følge med i timen. Læreren ba ham flere ganger om å slutte, men så seg til slutt nødt til å sende gutten til rektors kontor. Selv ikke der lot gutten seg føye, på tross av at assisterende rektor Larry Phillips fortale ham at han kunne få tilbake spillet på slutten av dagen.

  Fikk to støt


  Dermed tilkalte Phillips skolens politimann, Paul Cochran. Da politimannen foretok en rutinemessig undersøkelse av gutten, fikk han brått rettet en rekke slag og spark mot seg - og måtte takle gutten i bakken. Mens Phillips holdt fast beina til gutten, ba Cochran skolens sekretær om å ringe etter forsterkninger.

  Litt senere ankom politimennene Michael Kroll, Robert McFarland og Adam Ruffner til skolen, der 14-åringen fortsatt slåss med de to mennene på rektors kontor. Selv da gutten fikk på seg håndjern, klarte han å nikke til flere av politibetjentene.

  Dermed trakk McFarland fram en strømpistol, og ga gutten et kraftig elektrisk støt. 14-åringen roet seg noen sekunder, før han igjen ble krakilsk. Fortsatt tviholdt han på GameBoyen sin.

  McFarland kjørte like godt på med nok et strømsjokk, noe som satte gutten nok ut av fatning til at politifolkene klarte å dra spillmaskinen ut av hendene hans.

  Begge ble skadet


  Gutten ble ført til Wayne County Juvinile Detention Facility, der han ble holdt mot 2000 dollar i kausjon. Den 6. desember må gutten møte i retten for å ha motsatt seg arrest.

  Både 14-åringen og Cochran hevder å ha blitt skadet etter tumultene.

  - Gutten sa ... at Cochran dyttet en albue i ryggen hans med så stor kraft at han ikke kunne puste, samtidig som han flere ganger kastet ham mot gulvet, la vekt på ryggen og slo hodet i gulvet. Dette gjorde at gutten fikk panikk, og at han fikk slagmerker i ansiktet, står det i sykehusrapporten etter at gutten ble undersøkt ifølge The News Herald.

  Cochran måtte på sin side få en sprøyte og antibiotika etter at han ble bitt av gutten under pågripelsen.

  Nå unnskylder guttens mor for episoden, og forteller at han har vært i terapi siden fjerde- eller femteklasse.

  Undersøker strømpistolbruk


  I Miami undersøker nå politiet om strømpistoler blir brukt for mye, etter at både en seks år gammel gutt og en 12-årig jente fikk strøm av politiet etter lignende episoder.

  Det er heller ikke opplyst noe om hvilket spill 14-åringen nektet å gi slipp på ...

<B>STRØMPISTOL:</B> Politiet i USA er kanskje litt for raske til å ty til strøm for å roe ned vanskelige barn?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media