Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elskelige parasitter

Omfavner 80-tallet på sin fjerde plate.

Sjefdandy Courtney Taylor har posisjonert seg som en av rockbransjens mest skruppelløse popkulturparasitter. Mens han stjeler med venstrehånda, bruker han den høyre til å holde håret på plass og kjeften enten til å røyke seg stein eller snakke i veldig store bokstaver. Om det forrige Dandy Warhols-albumet - det gjennomført kritikerhyllede «Thirteen Tales From Urban Bohemia» - uttalte Taylor dette til Dagbladet:

- Vi følte at vi trengte å lage det siste klassiske rockalbum, ei plate som vil passe inn et sted mellom George Harrisons «All Things Must Pass» og Grateful Deads «Workingman's Dead».

Her og nå

På «Welcome To The Monkey House» føler trendsnikene The Dandy Warhols at de trenger å lage det siste klassiske 80-tallsalbum, ei plate som vil passe inn et sted mellom Duran Durans «Notorious» og INXSs «Kick», men som samtidig rocker med den samme majestetiske svaien og grooven som «Urban Bohemia».

Med Duran-mannen Nick Rhodes i produsentstolen ved siden av Taylor (The Dandy Taylors , anyone?), er det blitt nettopp det - ei plate som er veldig Her Og Nå, samtidig som den er sikret et minstemål av 80-tallsautensitet.

Warhol-onani

Dette har ingenting med Hot Hot Heats new wave-plyndrerier eller Surferosas åttitallistiske pastell-svermerier å gjøre, dette er et Velvet Underground-, Grateful Dead-, Rolling Stones- og T-Rex-inspirert rockbands idé om hvordan en 80-tallsplate bør låte. Og det svinger bra. Virkelig bra.

Rockestetisk er omslaget det ultimate innen Andy Warhol-onani: banan med glidelås - en kombinasjon av popkunstnerens omslag for henholdsvis «The Velvet Underground & Nico» og «Sticky Fingers» med Stones.

Med låter som «You Were The Last High» viser The Dandy Warhols seg dessuten nok en gang som genuint dyktige hitsnekkere.

«Welcome To The Monkey House» slippes mandag 19. mai. The Dandy Warhols spiller på Norwegian Wood i Oslo torsdag 12. juni.

Trendsnikene i The Dandy Warhols blar seg framover i pophistorien. Neste stopp er 80-tallet, avstigning cirka 1987.

THE DANDY TAYLORS: The Dandy Warhols med Courtney Taylor (til høyre) i spissen leker med 80-tallet på «Welcome To The Monkey House», med produsenthjelp av Duran Durans Nick Rhodes.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media