- Elsker å spille morder

BERLIN (Dagbladet): - Jeg liker å spille gutten som alltid gjør de gærne tingene og har ikke noe mot å spille morder på film, skratter Samuel L. Jackson.

- Og jeg elsker å lage film sammen med Samuel L. Jackson, fniser Pam Grier.

De sjarmerende kollegene er i Berlin for å presentere «Jackie Brown», hvor Jackson spiller våpenhandler og Grier er budet som blir tatt på grensa når hun prøver å smugle penger for ham.

Robert De Niro og Bridget Fonda har også viktige roller i den blodige produksjonen fra Pulp Fiction-regissøren Quentin Tarantino .

Angriper Lee

Samuel L. Jackson er den for tida mest etterspurte afroamerikaneren i Hollywood. Med stor selvsikkerhet forteller han om hvordan teaterbakgrunnen gjør ham i stand til å bygge opp personlighetene han skal spille. Han tillater seg også et flabbete frontalangrep på kultfiguren Spike Lee, den farvede filmscenens store guru.

På spørsmål om hva han syns om at Lee ikke vil høre ordet nigger på film, svarer Jackson:

- Det er et problem for Spike. Han vinner priser som talsmann for rasen. Samtidig forteller han at han bruker ordet i dagligtalen hjemme hos seg selv. Det skulle han gjøre noe med. Han har gjort begrepet til et problem. Og det er utelukkende Lees eget problem. Et veldig lite problem, faktisk. Jeg syns det mest betenkelige er at svarte filmfolk tror de har enerett på å bruke ordet i sine egne filmer.

Ny Tarantino-stil

Smellvakre Pam Grier legger ikke skjul på at Tarantino har valgt en helt ny stil under innspillingen av «Jackie Brown». Hvor han tidligere skiftet scener hurtig og kjørte kameraet rundt i absurde vinkler, bruker han nå lang tid og lar skuespillerne få minutter til å presentere karakterene sine.

- Vi er blitt over 40 alle sammen og mye klokere enn vi var i ungdommen. 40-åringer skulle faktisk hatt priser for utholdenhet, kvaliteter, visdom og overlevelsesevne, mener Grier.

Samuel L. Jackson påstår at han for tida er arbeidsløs.

- Han har fem filmer på vei ut, konstaterer Pam Grier.

- Ja, men nå jeg arbeidsløs, baby, sier Jackson.

Og Grier selv?

- Jeg har mange tilbud. Men det er ikke så enkelt, for jeg vil egentlig bare spille roller sammen med Samuel L. Jackson, sier hun og klør sin filmkamerat på ryggen.

ATYPISK: Quentin Tarantino har Pam Grier og Samuel L. Jackson i to av hovedrollene i den også blodige, men helt atypiske «Jackie Brown», som ble presentert på Filmfestivalen i Berlin i går.