Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Elsker å spille mot Aksel

Hollywood-stjernen Nikolaj Coster-Waldau synes samspillet med Aksel Hennie har vært en fest.

GODE VENNER:  Aksel Hennie (t.h.) og danske Nikolaj Coster-Waldau har blitt gode venner og skryter uhemmet av hverandre etter å ha spilt inn Nesbøs «Hodejegerne».  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
GODE VENNER: Aksel Hennie (t.h.) og danske Nikolaj Coster-Waldau har blitt gode venner og skryter uhemmet av hverandre etter å ha spilt inn Nesbøs «Hodejegerne». Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

LONDON (Dagbladet): - Filmen blir skitbra, mye takket være Aksel Hennie. Han er gjennomprofesjonell og gjør en strålende rolletolkning. Jeg elsker å spille mot Aksel, sier Nikolaj Coster-Waldau.

Den danske skuespilleren hilser med vennlig blikk og fast håndtrykk på Soho Hotel under promoteringen av HBOs verdenslansering av storsatsingen Game of Thrones. 40-åringen spiller Jamie Lannister, en av hovedrollene i tv-serien, som har sendestart på Canal Plus 4. mai.

Nesbøs skrivekunst Under opptakene til «Hodejegerne» har Coster-Waldau reist fram og tilbake mellom Norge og Irland, der mye av Game of Thrones er spilt inn.

- Rollen som Clas Greve har vært veldig gøy å gjøre. Jeg likte manuset fra første stund, og har stor sans for Jo Nesbøs skrivekunst. Han skaper både sterk dramatikk og humoristiske scener, sier Nikolaj.

For tiden er han dypt inne i Harrys Holes verden i «Snømannen».

- Den er kjempebra. Nå skal jeg kjøpe Nesbøs barnebøker til døtrene mine. «Doktor Proktor» nettopp er kommet på dansk.

Attesten til Hennie Før Nikolaj Coster-Waldau takket ja til rollen i «Hodejegerne», studerte han Aksel Hennies prestasjon i «Max Manus».

PREMIERE 26. AUGUST: «Hodejegerne» settes opp i Skandinavia og Finland rett etter sommeren. I går ble opptakene avsluttet. Hovedrolleinnehaverne Aksel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau i diskusjon med regissør Morten Tyldum. 
Foto: Carl Christian Raabe/Friland film
PREMIERE 26. AUGUST: «Hodejegerne» settes opp i Skandinavia og Finland rett etter sommeren. I går ble opptakene avsluttet. Hovedrolleinnehaverne Aksel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau i diskusjon med regissør Morten Tyldum. Foto: Carl Christian Raabe/Friland film Vis mer

- Jeg liker måten Aksel jobber på. Samarbeidet vårt har fungert utmerket. Aksel er dedikert og grundig forberedt til hver eneste scene. Han har en usedvanlig sterk tilstedeværelse og bryter aldri illusjonen, lyder attesten fra Nikolaj Coster-Waldau.

Selv er han inspirert av den danske filmsuksessen og trekker fram «Festen», «Etter bryllupet» og Per Flys klassikertrilogi «Benken, Arven og Drapet», som sine favoritter.

- Ja visst er det laget mye bra i Danmark, men det skapes også gode filmer i Norge. Sånt går i bølger. Jeg tror de fine støtteordningene i Skandinavia fører til at vi hevder oss, sier Coster-Waldau.

Fra Nattevakten Produsent Asle Vatn forteller at han har hatt stor sans for Coster-Waldau helt siden midten av 90-tallet.

- Da så jeg Nikolaj i Nattevakten, der han spilte fantastisk. Kult endelig å få jobbe med ham. Nikolaj har et utseende som passer i vår film, i tillegg til at han uttrykker noe av det mørke, skumle og farlige, sier Vatn.

«Hodejegerne» har et budsjett på 31 millioner kroner.

- Den mest påkostede innenfor sjangeren noen gang, opplyser produsenten.

Filmen har premiere i Norge 26. august. Fjorten dager seinere settes «Hodejegerne» opp i Danmark, Sverige og Finland.

- En spennende fellessatsing på nordisk nivå. Mandag fikk 15 representanter fra tre land se filmen. Vi har fått bra tilbakemeldinger fra testvisninger. Jo Nesbø er jo genial til å lage plott. Handlingen i «Hodejegerne» er som en karusell, der man aldri vet helt hvor man er, før det til slutt dras sammen. Utfordringen er å ta vare på Nesbøs høydepunkter. Jeg mener vi har klart det, og garanterer at folk blir fornøyde, sier Asle Vatn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling