Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elsker Caroline og surkål

PARIS (Dagbladet): Ernst August er fra en av Europas eldste og fineste fyrstefamilier. Han er like glad i øl og surkål som champagne og kaviar.

- Caroline, det er ham du burde gifte deg med, sa fyrstinne Grace (Kelly) til sin datter Caroline i 1978, ifølge avisa Le Journal du Dimanche.

Men Caroline foretrakk playboyen Philippe Junot, 17 år eldre enn henne selv.
To år seinere fikk hun ekteskapet annullert. Så ble hun gift med den italienske industrimagnaten Stefano Casiraghi som døde så tragisk i 1990. Først lørdag fulgte hun morens råd.

Blått blod

Ernst-August Albert Otto Rupprecht Oskar Berthold Friedrich-Ferdinand Christian Ludwig av Hannover, hertug av Brunswick og Lunebourg, 45 år 26. februar, har blått blod i årene så langt øyet rekker.

Han er kong Haralds firmenning, og fetter av Windsorene i England, Bourbonene i Spania og ekskongefamilien av Hellas.

Bak hans diskrete og seriøse utseende og milde blikk innrammet av metallinnfattede briller, skjuler han et til tider heftig temperament, som nylig førte til en bot på mer enn 50 000 kroner for å ha slått innpåslitne paparazzifotografer med paraplyen sin.

Aristokratisk

Prins Ernst August ble neppe oppdratt til slike manerer. Han fikk samme type aristokratiske oppdragelse som sin kommende brud. Han lærte å ri og stå på ski på snø og vann, verdsette opera, fasanjakt, kaviar og champagne.

Men også langt mindre aristokratiske tyske nasjonalretter som surkål og øl.

Prins Ernst August er glad i dyr. Han produserer blant annet dyredokumentarfilmer.

I 1981 giftet han seg med Chantal Hochuli, ikke adelig, men datter av en millionær. Sammen fikk de sønnene Ernst August junior (15) og Christian (13) Hun ble lei av alle hans venninner, men holdt ut i 16 år.

Hun tapte med hodet høyt. I skilsmissepapirene står det bare at Ernst-August var utro med en «annen kvinne», ikke at det var Caroline.

Ernst August von Hannover har også opplevd en tragedie, som Caroline. Det var da hans bror Louis-Rodolphe tok livet av seg.

Reiseglad

Jetsett-prinsen har mange venner. Spyros Niarchos, sønn av den styrtrike skipsrederen Stavros Niarchos, var forlover.

Ernst August er svært bilinteressert. Og han elsker å reise, gjerne på cruise. I løpet av fjoråret var Caroline og han blant annet i Marrakech, Venezia, Saint-Tropez og New York.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media