Elsker joker-rollen

Kjøperen av Munchs portrett av Ibsen er en mann som har tjent pengene sine lett. Han morer seg over oppstusset rundt kjøpet, og vil, når det passer ham selv, avsløre hvem han er og hvorfor han kjøpte maleriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Prisen er galimatias

Fremdeles er det et mysterium hvor Ibsen på Grand har tatt veien. Flere næringslivstopper har kastet seg inn i jakten av ren nysgjerrighet, og etter hvert med litt engstelse for at bildet kanskje ikke havner i Norge.

Varsom

Ben Frija er mannen som har svarene. Men den tunisiske kunsthandleren med galleri på Skillebekk i Oslo trår ekstremt varsomt og gjør sitt beste for å unngå media. Ikke minst etter at Dagbladet klarte å spore ham opp på et hotell i Venezia. Der har Frija vært forlover i bryllupet til sin gode venn og nabo, kunstsamleren Sten Stenersen jr.

Flere finanstopper og kunsthandlere Dagbladet har vært i kontakt med, har satt opp en personlighetsprofil på Munch-kjøperen:

Eieren av bildet er en som har tjent pengene sine raskt. Han har ikke noe spesielt forhold til store verdier. Denne personen elsker rollen som joker. Han har kortet som alle venter på, men han kan selv velge når han vil spille det.

Mot Amerika

Lenge trodde de fleste at en eller flere nordmenn sto bak. Men nå leder flere spor mot en amerikansk eller kanadisk kunstsamler som tidligere har kjøpt svært dyr Munch anonymt. Flere tror at det er derfor Ben Frija har holdt så ekstremt lav profil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer