Elsker norsk vinter

Kanadiske Diana Krall er blant verdens fremste kvinnelige jazzartister og har reist verden rundt. Noe av det fineste hun har sett er et norsk islandskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Diana Krall hentet hjem Grammy og strålende kritikker for sitt siste album. I slutten av april er hun plateaktuell igjen med «The Girl In The Other Room». Et svært personlig album der Diana blant annet har fått hjelp av ektemannen Elvis Costello. Noe av det hun har oppdaget i prosessen er å sette pris på det nære.

- Alt det som var vanlig og enkelt for meg, har jeg blitt mye mer glad i. Det som jeg ville forlate da jeg flyttet til New York, har jeg nå oppdaget er vakkert, sier Krall.

Dagbladet traff jazzartisten da hun var i London for å promotere sin nye plate tidligere i vinter.

Flere Norges-besøk

Likevel er et islandskap fra Norge noe av det vakreste hun har sett. Artisten har flere ganger besøkt norske jazzfestivaler, men hennes første lange opphold var ganske annerledes. Krall som nå er verdensener, spilte i en måned i baren på et hotell i Sandvika.

- Jeg var i Sandvika da jeg var 24 år. Det føles lenge siden nå. Det er riktig at jeg spilte ved et hotell. Det var ikke den mest lystige tida i mitt liv. Jeg hadde behov for å være alene, sier Krall.

Som jazzartist har hun langt lystigere minner fra Norge. Det siste tiåret har hun vært gjest i Molde, Stavanger og Kongsberg.

- Bare noen snakker norsk, synes jeg det er veldig hyggelig. Da føler jeg meg veldig komfortabel. Alle er veldig interesserte, de elsker musikk og de er lette å få kontakt med. Spesielt sist sommer da jeg spilte på en utescene. Det var veldig varmt. Folk ble gale, minnes hun.

Hun synes det er viktig at artister har et budskap med det de gjør, og at de viser et sosialt engasjement. Sammen med ektemannen Elvis Costello og familievennen Elton John samlet hun nylig inn fem millioner kroner til et sykehus i Vancouver.

Konsert med Sissel

Gjennom musikklivet og felles management har Diana Krall også blitt kjent med Sissel Kyrkjebø. En kvinne hun beskriver som en utrolig artist. De to har blant annet gjort en konsert sammen.

- Det var sammen med Sissel at vi reiste til et sted i Norge som var noe av det vakreste jeg har sett. Problemet er at jeg husker ikke hva stedet heter. Jeg har tatt fram kartet og prøvd å finne det, uten hell. Det var veldig vinterlig. Jeg er selv fra British Columbia i Canada og er vant til fjell. Kanskje er det derfor at dette med Norge har blitt så spesielt, sier hun.

Hvilke planer som er lagt for kommende Norges-besøk, er foreløpig ikke klart. Albumet slippes 26. april.

PLATEAKTUELL: I løpet av det siste tiåret har Diana Krall etablert seg som et av de store jazznavnene. Nå slippes snart albumet «The Girl In The Other Room».
JOBBER SAMMEN: Elvis Costello og Diana Krall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer