Elsker norske badegulv

De skotske rockerne Mogwai elsker norske oppvarmede badegulv, kebab og spillene på tv-kanalene etter sendetid. I sommer vil de til Quartfestivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bassist Dominic Aithcison og gitarist John Cummings fra det skotske bandet Mogwai sitter på cafe i Oslo. De er her for å snakke om den neste skiva «Rock Action», som er i butikken i slutten av april. Men siden plata er ferdig vil de heller prate om ferjer og fantastiske Norge.

- Norge er briljant. Folka er pene, kebaben er god og de oppvarma badegulvene er geniale, slår Aitchison fast.

I tillegg til Aitchison og Cummings består Mogwai av gitarist Stuart Braithwaite, trommis Martin Bulloch og multi-instrumentalist Barry Burns. Første gang bandet spilte utenlands var i Norge. Det husker de. Dessuten kan du ta ferja fra Newcastle til Vestlandet. 27 timer ombord på en båt har skottene ingenting mot.

Ferjefyll

- Jeg elsker ferja. Du får 24 timers festing før du er fremme, forteller Aitchison som stort sett tar seg av snakkinga. Men Cummings får fart på talebåndet når han kan fortelle gamle røverhistorier fra fuktige kvelder i ferjebaren. Første tur drakk han altfor mye vodka og tilbød kapteinen å ta resten av vakta på broa.

For to år siden gikk det utover skipspianisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer