Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elsker og hater Dagbladet

Iben Sandemose er helt avhengig av Dagbladet og har vært det i alle år. Dagbladet ga henne ideen til boka «To ganger i uken er lite. For lite». Der får artiklene om gode råd for et bedre sexliv gjennomgå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sex er kanskje det som treffer folk mest. I hjertet og i selvtilliten, sier Sandemose. Som også er opptatt av IQ-testen i Magasinet hver lørdag.

- Noen uker har jeg en IQ på 20, andre uker er den på 150. Jeg blir veldig opptatt av sånne ting. Merker at alle artiklene - «slik blir du lykkelig» går inn på meg. Jeg kan på en måte ikke bare sitte her å være lykkelig. Ifølge Dagbladet er ikke det mulig hvis jeg ikke gjør sånn eller sånn. Artiklene i Dagbladet gir et inntrykk av at alt kan endres hvis du bare følger oppskriften som gis. Du kan få et bedre sexliv, flere søsken og mindre far.

Onanerende hunder

Sandemose humrer litt, og katten som har hoppet opp på kjøkkenbordet, får et par gode stryk.

- Det er jo morsomt dette med sex. Alt er sååå naturlig. Jeg blir litt overrasket, men ja, ja. Det er kanskje naturlig, da.

I boka er det hovedpersonens hund som får mest ut av selvhjelpskursene. Han prøver diverse stillinger, barbering og onanering.

- Jeg har aldri tegnet en onanerende hund før, så jeg satt nesten med bind for øynene, sier Sandemose.

Trøstebok

«To ganger i uken er lite. For lite» er også en litt alvorlig bok.

- Når du endelig er ferdig med et få-et-bedre-liv-kurs og kan slappe av, kommer et nytt kurs.

- Er boka en kritikk?

- Kritikk og ikke kritikk. Det er ålreit å kunne si noe. Dette er noe som har gått litt inn på meg. Det er selvfølgelig frivillig å lese Dagbladet, men jeg blir dratt mot det. Det er noe forlokkende. En dragning og avsky på samme tid, sier Sandemose.

- Det å klare å bruke humor gjør at du lettere får med deg folk.

- Er dette en trøstebok, for sånne som hovedpersonen i boka?

- Trøstebok? Nei, jeg vet ikke. Han får jo aldri prøvd noen av de gode rådene kurset gir. Men han har aldri hatt lyst til å prøve det heller. Det er kanskje en trøstebok for oss med IQ under 30 annenhver uke.

Hele Norges coronakart