Elton John brukte 500 millioner på to år

LONDON: Elton John er en travel mann som ikke har tid til å sitte og telle penger. I rettssaken han har anlagt mot sitt tidligere regnskapsfirma, avsløres nå musikerens enorme forbruk.

Popstjernen selv bedyrer at han liker å bruke penger.

- Jeg har ingen personer å etterlate pengene mine til. Jeg er singel. Jeg liker å bruke penger. Og det er mine egne penger som blir brukt, svarer artisten når tallene viser et forbruk på bortimot to millioner pund i måneden over en periode på 20 måneder.

Fra januar 1996 til september året etter brukte Elton John 40 millioner pund, over 500 millioner kroner, på blant annet et hus i Nice, juveler, kunst, møbler og biler. Bare parykken han brukte i sitt eget 50-årslag kostet 3500 pund, altså tett oppi 50000 kroner. På hele festen spanderte bursdagsbarnet en halv million pund.

I går svarte han i rettssalen:

- Jeg har det altfor travelt til å sitte og telle penger.

Elton John har gjort det klart at han aldri har hatt sansen for forretningslivet. Da han avsluttet konserten i Oslo Spektrum tirsdag kveld, bar det rett hjem til London. To dager på rad har han svart for shoppingvanene sine, og selv de mest garvede pengebrukere sperrer øynene opp for de summer Sir Elton pøser ut.

Eltons tidligere manager, venn og elsker gjennom 25 år, John Reid, og hans tidligere sjef, Andrew Haydon, anklages for å ha brukt flere millioner urettmessig av popkongens midler.

- Når jeg stoler på noen, slik jeg gjorde med Reid og hans firma, forventer jeg at ting blir besørget på mine vegne. Han fikk et meget sjenerøst honorar for å gjøre dette, sa Elton John i retten i går.

Høringene er ventet å vare fram til jul.

Sir Elton svarer videre i retten i dag.