Elton John er «Still Standing»

Oslo-konserten ble en liten triumfferd gjennom en 44 år lang karriere.

GOD STEMNING: Elton John reiste seg fra pianokrakken og takket publikum mellom hver eneste av de 27 sangene under lørdagens konsert i Oslo Spektrum. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
GOD STEMNING: Elton John reiste seg fra pianokrakken og takket publikum mellom hver eneste av de 27 sangene under lørdagens konsert i Oslo Spektrum. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det er en stund siden Elton John har vært i Oslo, og det er ingen ting å si på enstusiasmen verken hos ham eller publikum. Konserten ble utsolgt kjapt, og «Saturday Night's Alright for Fighting» — eller aller helst feiring av en stor entertainer!

Samtidig er den konsert med Elton John også - alltid - en feiring av det unike samarbeidet mellom tekstforfatter Bernie Taupin og komponist Elton John.

Gjennom 46 år har de sammen skapt en lang rekke med flotte øyeblikk i pophistorien.

«Dødsmesse» Etter en mektig ti minutter lang åpning med hans egen «dødsmesse», «Funeral For a Friend/Love Lies Bleeding», er det stående applaus lengst der framme, og resten av gulvet følger på etter en stund. 

Men du får altså ingen store overraskelser på Elton John-konsert - utover fargen på dressen og brillene. Han kjører vel strengt tatt i store trekk det samme showet som da jeg hørte ham for eksempel i Oslo Spektrum i 1998 og i 2008 (den gang riktignok i Las Vegas-tapning).

Til og med trommis Nigel Olsson er den samme som i 1969, mens gitarist Davey Johnstone ble med fire år seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer