«Rocketman»

Elton John raser mot sexnekt

Elton John går hardt ut mot Russland, der sexscenene i filmen «Rocketman» om hans liv og karriere, er klippet bort.

EMOSJONELT: Både Elton John og hovedrolleinnehaver Taron Edgerton tok til tårene under visningen av “Rocketman” under filmfestivalen i Cannes. Vis mer

- Vi motsetter oss på det sterkeste beslutningen om å sensurere «Rocketman» på det russiske markedet, noe vi først ble kjent med i dag, skriver Elton John og filmskaperne på Twitter.

- Paramount Pictures har vært modige partnere og har latt oss skape en film som på ærlig og usminket vis gjenskaper Eltons ekstraordinære liv, heter det videre.

FORBANNA: Elton John er lite fornøyd over at filmen «Rocketman» sensureres i Russland. Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB Scanpix
FORBANNA: Elton John er lite fornøyd over at filmen «Rocketman» sensureres i Russland. Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Blant det russiske kinogjengere ikke får se, er scener der Elton John, spilt av Taron Egerton, har sex med mannlige partnere.

- At den lokale distributøren har funnet det nødvendig å klippe bort visse scener og dermed nekter publikum å se filmen slik den var tenkt, viser på trist vis hvilken splittet verden vi fortsatt lever i og hvordan den på så grusomt vis nekter å akseptere kjærlighet mellom to mennesker, skriver den 72 år gamle britiske stjernen på Twitter.

Elton John har markert seg som en sterk forkjemper for homofiles rettigheter og har tidligere protestert mot en russisk lov som forbyr spredning av «homoseksuell propaganda».

Det russiske distribusjonsselskapet bekrefter overfor TASS at deler av filmen er sensurert.

- Ja, filmen er tilpasset russisk lov, opplyser Central Partnership.