Elton John slutter

NEW YORK (Dagbladet): Elton John (53) har bestemt seg: Han vil bli pensjonist. Dermed kan de to konsertene med pop-legenden i Oslo om tre uker være siste gang han står på en scene i Norge.

Dette bekreftet pop-legenden da han spilte inn en dobbel live-plate med flere av sine stjerne-venner i Madison Square Garden i New York natt til i går norsk tid.

Vantro fans

- Et nytt album, og så er det slutt, sa mannen fra scena midt under konserten og nikket bekreftende til hoderystende og vantro fans.

Det var det eneste tidpunktet stemningen la seg i den fullsatte konsertsalen i New York.

- Men herfra og til slutten av neste år skal vi ha mye moro, sa han, og la til hvor godt i gang han er med sitt nye album, før han sang «Im still standing» og fortsatte å oppsummere sin karriere sammen med sine artistvenner, deriblant Billy Joel, Ronan Keating og Bryan Adams.

Live-albumet «One night only - The greatest hits live» skal etter planen komme ut før hans to konserter i Oslo Spektrum 13. og 14. november.

Den etter hvert småkorpulente mannen med rosa dressjakke, runde briller med gullinnfatning og sin store øredobbe i høyre øre, ble møtt av jublende fans med vaiende britiske og amerikanske flagg og blomster da han gikk på scena i New York. En mottakelse så hjertelig og ekte, som er få artister forunt.

Ren rutine

Grunnen er åpenbar, akkurat som at Elton John fyller to Oslo Spektrum om tre uker: Det er ikke mange artister som kan spille i tre timer og tilby låter der så godt som alle har vært høyt oppe på hitlistene fra tidlig på 70-tallet og fram til i dag. «Thats Why They Call It The Blues», «Philadelphia Frededom», «Rocket Man», «The Bitch Is Back», «Candle In The Wind», «Sacrifice», «Crocodile Rock». Under sistnevnte låt på konserten virket det som om golvet på Madison Square Garden var i ferd med å ryke.

PENSJONERER SEG: Sir Elton John vil pensjonere seg etter sin neste plate. - Men før den tid skal vi ha det mye moro, sa «E.J» under konserten i Madison Square Garden natt i går norsk tid. Om tre uker kommer han til Norge.