Elton John tar Eminem i forsvar: - Han var aldri homofob

- Jeg vil kjempe for alle som er misforstått, sier artisten. 

FORSVAR: Elton John er helt uenig i at Eminems tekster er homofobe, og sier at rapperen bare sang om ting slik de var. FOTO: Reuters / NTB Scanpix
FORSVAR: Elton John er helt uenig i at Eminems tekster er homofobe, og sier at rapperen bare sang om ting slik de var. FOTO: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den verdenskjente musikeren Elton John, som i dag fyller 70 år, vil ikke ha noe av at folk kaller Eminem homofob. I et intervju med Beasts 1, så han blant annet tilbake på opptredenen under Grammy-utdelingen i 2001, hvor han og Eminem fremførte Eminems låt «Stan».

Opptredenen skapte reaksjoner, på grunn av kritikken mot Eminems tekster, som flere mente var voldelige og homofobiske, skriver Huffington Post.

- Fra mitt ståsted var Eminem aldri homofob. Jeg hørte på hele «Marshall Mathers»-plata da jeg kjørte til et show jeg skulle holde i Southampton, og jeg ble bergtatt av den. Og jeg tenkte hvordan kan noen tenke at dette er... han skriver bare ting som de er. Ikke slik han tror de er, men slik ting faktisk er, sier Elton John i intervjuet.

- Vil kjempe for dem

Han nevner også at det var akkurat det samme med Axl Rose, frontfiguren i «Guns n'Roses». Derfor begynte han å opptre med dem.

- Jeg gjorde MTV Music Awards med ham og Guns n'Roses, og jeg gjorde Grammy-opptredenen med Marshall. Jeg ble veldig god venn med Marshall. Jeg vil kjempe for alle som er misforstått og ikke får respekt av idiotene som befinner seg der ute, sier Elton John.

- Visste ikke at han var homofil

Eminem har tidligere fortalt i et intervju med MTV News at han ikke visste at Elton John var homofil, før opptredenen på Grammy-utdelingen.

- Jeg visste ikke noe om hans personlige liv. Jeg brydde meg egentlig ikke om det. Men siden han var homofil og støttet meg, tror jeg det i seg selv ble et statement, som sa at han forstod hva jeg forsøkte å si, sa Eminem.

Han har også tidligere fortalt om hvordan Elton John hjalp ham å bli rusfri. Siden den britiske artisten selv har slitt med avhengighet, forklarte Eminem at han kunne forstå hvordan det var.

- Da jeg først ville bli rusfri ringte jeg ham, fordi han er en i bransjen som kan relatere til den livsstilen og hvor hektisk ting kan være, fortalte Eminem til Detroit Metro Times i 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer