Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elton John tjener mest

Tre noe eldre herrer tjener mest av alle innenfor musikkbransjen i Storbritannia, viser en fersk undersøkelse. Men Spice Girls-jentene snuser Elton John i saldoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de tynne supermodellene er det også sideflesk å håve inn. Kontofonen til Mel C, Mel B og de andre i Spice Girls har gode dager.

- Det er første gangen medlemmene av Spice Girls står på lista individuelt etter at de stiftet sine egne selskaper, sier Neal Moister fra Labour Research, selskapet som jamt og trutt sjekker hva de rike og berømte soper inn.

Men undersøkelsen tar bare for seg de summene som går direkte til artistene - penger som blir plassert i andre selskaper, i andre lands banker og annet som rikfolk fikser er ikke med. Millionsummene viser hva de forskjellige artistene, managerne og impresarioene har fått inn via sine selskaper det siste året. For sir Elton John stammer tallene fra de siste 18 månedene, for Spice de siste 13 månedene.

Popbransjens rikeste

1. Sir Elton John
336 millioner kr.
2. Sir Cameron Macintosh (impresario)
99 millioner kr.
3. Eric Clapton
85 millioner kr.
4. Emma Bunton (Spice Girls)
82 millioner kr.
4. Victoria Beckham
82 millioner kr.
4. Melanie Chrisholm (Mel C, Spice Girls)
82 millioner kr. >7. Melanie Brown (Mel B, Spice Girls)
81 millioner kr.
8. Geri Halliwell (eks-Spice Girls)
79 millioner kr.
9. Phil Collins
63 millioner kr.
10. Roger Forrester (rock/popmanager)
39 millioner kr.

Foruten Mel C, Mel B, Posh, Emma og eks-Spice Geri Halliwell er Yoko Ono den eneste kvinnen blant de styrtrike. Enken etter John Lennon fikk sin skjerv på 18 millioner via selskapet Apple Corps. Bra for henne.

Men, som alle vet. Penger kan verker kjøpe deg lykke, kjærlighet, gode venner, evig liv eller en plass i himmelen. Vel, det siste er nok mulig.

STEINRIK: Hårfagre Elton John er Storbritannias rikeste musiker.