Elvefest med Bruce
i Frognerparken

Men var det også litt festbrems med «The River» i sin helhet?

TERNINGKAST FEM: ... får Bruce Springsteen og hans The E Street Band for torsdagens konsert i Frognerparken i Oslo. Foto: John Terje Pedersen
TERNINGKAST FEM: ... får Bruce Springsteen og hans The E Street Band for torsdagens konsert i Frognerparken i Oslo. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Sånn går det når man som by er så heldig å få tildelt flere Bruce Springsteen-konserter i løpet av «The River»-turneen: Da får man en kveld der albumet spilles i sin helhet.

Det er både kjempedigg og litt nedtur på samme tid. Først og fremst fordi det tar vekk litt av den unike attraksjonen ved Springsteen og E Street Band som ligger i deres, i hvert fall tilsynelatende, spontane og uforutsigbare låtvalg og evig varierende setlister.

På den annen side: Som fans er det mye deep tracks-gull på «The River» som bare unntaksvis luftes i livesammenheng, man kan leve et lang liv som Springsteen-fan og sett et tosifret antall konserter uten noen gang å ha fått anledning til å høre «Wreck On The Highway» eller «Fade Away». Eller noen av de idiotsikre og/eller idiotiske party- og rockabillylåtene og dansebandperlene som skjuler seg i dette rike, doble 1980-albumet. Så kan vi selvsagt diskutere om dette albumet er det tredje, femte eller sjuende beste albumet i Springsteen-diskografien.

Så hvordan låt det? Veldig høyt og brummende på de mest uptempo rockelåtene, nesten litt bakpå gubbete i «Sherry Darling», men også utsøkt ringlende og kledelig tilbakelent på roligere låter som «Independence Day», «I Wanna Marry You» og «Fade Away». Førstnevnte inneholdt kveldens første av tre «kronikker», en lang prat lagt over den nydelige introen der Springsteen gjenfortalte historien om hvordan faren, som han hadde et ordknap forhold til, på sine siste dager omsider hadde anerkjent sønnens låtskriving: Han likte aller best sangene som handlet om seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer