Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Elvira er lett tramping, Turbo en heavy anstrengelse

Turboneger-trommis forklarer bruddet.

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at Christer Engen har fått sparken som trommeslager i Turboneger. Bandet sendte ut en melding til fansen om at de hadde bedt trommisen - som har spilt i bandet i over 10 år - om å slutte.

For bandbiograf Håkon Moslet kom det ikke som noen overraskelse at Engen, som er kjæreste med Elvira Nikolaisen, måtte ut av bandet.

- Christer er medprodusent på Elviras siste plate. Og de har vel oppfattet det slik at han prioriterte å gjøre det framfor å komme tilbake bandet, sa han til Dagbladet.no.

Forskjell på Turbo og Elvira

Om engasjementet med Elvira var årsaken til sparkingen orker ikke Engen selv å spekulere i.

- Nei, det gidder jeg ikke. Jeg har ikke vært i stand til å spille med Turboneger på lang tid, og jeg skjønner at bandet trenger en fungerende trommeslager. Noe mer er det ikke å kommentere, sier Engen til Dagbladet.no i dag.

Engen har ikke kunnet spille med Turbo på flere måneder på grunn av en skadet fot. Bandet har derfor spilt drøyt 60 konserter med Tomas Dahl, som nå blir fast.

- Mens jeg har vært ute av Turbo på grunn av skade, har jeg også spilt trommer på albumet til Elvira. Men jeg synes det er viktig å påpeke at det er to helt forskjellige ting. For Elvira kan jeg sitte barbeint og trampe løst med foten. Turbo er derimot en heavy fysisk anstrengelse, sier Engen.

b>UTE AV BANDET: Men Christer Engen (t.v.) er ikke bitter. Her med gitarist Knut Schreiner. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
b>UTE AV BANDET: Men Christer Engen (t.v.) er ikke bitter. Her med gitarist Knut Schreiner. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Ikke trist

Om arvtaker Dahl har Engen bare fine ting å si.

- Han er en nydelig fyr og en musiker som jeg er veldig fan av.

- Er du trist på grunn av det som har skjedd?

- Nei, ikke trist. Dette måtte skje før eller siden, sier Engen.

I den opprinnelige meldingen fra Turboneger ble «personlige problemer» oppgitt som en av grunnene til avskjedigelsen. Det ble senere endret til «personlige prioriteringer».

Engen har eierandeler i de Turboneger-relaterte selskapene Krankmann Da, Turbo Artist As og Turboneger Da.

- Disse aner jeg ikke hva som skjer med, sier Engen, men påpeker at han regner med at det forretningsmessige løser seg uten problemer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media