Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elvira Nikolaisen mobbes av kristne

Elvira Nikolaisen (26) tok et oppgjør med kristendommen som 18-åring. Nå er hun lei av trusler om at hun vil brenne i helvete om hun ikke vender om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Hun er en av tidenes mest suksessfulle norske popdebutanter. Etter 25 uker på VG-lista og over 40 000 solgte eksemplarer av albumet «Quiet Exit» innrømmer Elvira Nikolaisen (26) at hun nyter suksessen i fulle drag.

-  Jeg er som mange andre narsissist og elsker selvbekreftelsen jeg får nå. Jeg er litt lei av den typisk norske holdningen om at det ikke er lov å føle seg vel på topp, sier Elvira.

I går spilte hun på Parkenfestivalen i Bodø - en av over 50 konserter hun kommer til å gjøre i år. Elvira er åpen, vinker og smiler til publikum fra scenen. Etterpå tar hun seg gjerne en tur for å hilse på fansen.

-  Jeg elsker å dele disse gode øyeblikkene med dem, og har møtt så utrolig mange som virkelig setter pris på musikken min. Barn og voksne, sier hun.

Får brev

Men suksessen har ikke bare ført med seg hyggelige ting.

Hun har vært veldig åpen om sitt skjellsettende oppgjør med kristendommen. Til familiens store sorg bestemte hun seg 18-år gammel for at Gud ikke fantes. Nå medgir Elvira at hun får lange brev fra kristne som skriver at hun vil bli fortapt hvis hun ikke vender om.

-  «Måtte Herren være din sjel nådig», skriver de. Det er ganske drøyt, sier hun.

PÅ TURNÉ: Elvira Nikolaisen har vært  på turné siden mars. Nå skal hun til med en ny runde. - Jeg har ikke behov for ferie, jeg storkoser meg, sier artisten. Foto: HELGE GRØNMO
PÅ TURNÉ: Elvira Nikolaisen har vært på turné siden mars. Nå skal hun til med en ny runde. - Jeg har ikke behov for ferie, jeg storkoser meg, sier artisten. Foto: HELGE GRØNMO Vis mer

Hun innrømmer at hun også har hørt om folk som sier hun vil komme til å brenne i helvete.

-  Det har jeg også hørt, ja. Jeg blir sint når jeg får slike brev. Den utrolige uvitenheten i enkelte kristne miljøer provoserer meg, sier Elvira.

Jenta fra Moi ved Flekkefjord understreker at hun mener brevskriverne ikke er representative for de aller fleste kristne hun kjenner. Brødrene Emil og Ivar, frontfigurer i henholdsvis Serena Maneesh og Silver, er fortsatt kristne.

-  Det er fint at kristne kan bli engasjert av meg, men ikke tro at de kan få Elvira tilbake til Gud.

Tilbake til røttene

Innimellom konsertene setter hun seg ned ved flygelet - gjerne med et glass whisky - for å arbeide med nye låter. Elvira vil at oppfølgingsalbumet skal bli råere, mer gospelaktig. Hun vil på en måte tilbake til sine musikalske røtter.

-  Jeg er jo vokst opp med lovsang. Det er den beste musikken som finnes, dynamisk og full av kjærlighet. For meg handler det bare ikke om kjærlighet til Gud, sier hun.

Hvis det er opp til henne, vil Knut Schreiner fra Turboneger og Euroboys fortsatt være en slags musikalsk mentor for henne i studio.

-  Jeg er helt avhengig av Knut. Han har en ufattelig oversikt og en vanvittig kjærlighet til musikk, sier popprinsessen.

Nikolaisens plate lanseres i Norden over nyttår.