- Elvis hadde likt seg her

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mens Elvis er en død legende, er gitaristen hans, James Burton, en høyst levende en. Han tror Kongen hadde likt Elvis-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Elvis hadde elsket å være her. Han snakket alltid om å reise til Europa og holde konserter i land som Norge og Sverige. Men vi hadde så stramt opplegg i Statene. Det ble aldri tid, sier James Burton (63) til Dagbladet.

Burton er mannen Elvis ringte i 1969 for å sette sammen det som skulle bli hans legendariske backingband på 70-tallet, Taking Care of Business (TCB). Men Burton har ikke bare spilt gitar med Elvis. Det ville tatt en egen artikkel bare å ramse opp alle stjernenavnene. Men for å nevne noen han har spilt med: Frank Sinatra, Roy Orbison, Johnny Cash, John Denver og Jerry Lee Lewis.

- Den eneste jeg ikke har spilt med, er Barbra Streisand. Jeg var opptatt den gangen de ville ha meg i studio med henne, sier Burton.

Aldri lei

24 år etter at Elvis døde, skulle man kanskje tro Burton var noe lei av å spille Elvis-musikk og snakke om Elvis hele tida. Men nei.

- Jeg blir aldri lei av verken å snakke om eller spille Elvis. Jeg elsker musikken hans. Elvis var en fantastisk, snill og kristen mann, sier Burton.

En jumpsuitkledd Elvis og TCB-bandet spilte hundrevis av konserter på hoteller i Las Vegas på 70-tallet. Elvis var verdens største entertainer, men kanskje ikke så mye av en rock'n'roll-rebell lenger. John Lennon har sagt at Elvis i praksis døde da han gikk i militæret i 1958.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer