Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elvis lever - på sørlandet

Hoftevrikk og rykk i leppa, gulljakke og brylkrem. Alt er klart til dagens invasjon av «look-alikes» og fans i sørlandshovedstaden.

Alt er lagt til rette for maksimal uttelling for tilhengere av rockekongen, når Elvis festivalen starter i dag.

Festivalen dreier seg nemlig ikke bare om musikken som rockekongen gjorde udødelig, men om alt som har med Elvis å gjøre. Som ett av dette århundres ikoner har han blitt forunt en heltedyrkelse som ikke har avtatt betydelig etter hans død i 1977.

Gjør som Elvis

I løpet av tre dager blir du tilbudt en rekke aktiviteter som er relatert til Elvis\' liv.

Du kan besøke en kopi av Sun Records, hvor du kan spille inn din egen plate på vinyl - på samme måte som kongen gjorde det. Du kan også gifte deg på festivalen - «Las Vegas style», i et eget bryllups-kapell satt opp på festivalområdet.

Eller hva med å delta i fallskjermhopp sammen med alle Elvis-imitatorene?

Hvem er mest Elvis?

For selvfølgelig er det en imitator-konkurranse som skal avgjøre hvilken Elvis som likner mest på Presley selv - i sang, utseende og hoftevrikk.

I de innledende rundene får deltakerne ett kvarter hver til å imitere Elvis - og for de fleste vil det bli med disse «fifteen minutes of fame» - vinneren kåres på lørdag.

Og det er jo også Norges egen Elvis, Kjell Elvis, som er grunnleggeren av festivalen. Han har gjennomgått både skalpell og mye arbeid for å kunne dyrke sitt forbilde - nå i en egen festival.

Elvis-konserter

Det blir også mange konserter i løpet av de tre dagene festivalen varer.

En av attraksjonenen er James Burton. Han ble i år innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame». Gitaristen spilte i Elvis\' TCB Band, som turnerte med kongen fra 1969 til hans død.

I tillegg til kongen har han spilt med artister som Roy Orbinson, Johnny Cash, George Harrison, Tina Turner, Dean Martin, The Mamas and the Papas, Henry Mancini and Elvis Costello. På festivalen har gitaristen med seg sitt eget band, og vil holde to konserter.

The Stamps er et annet Elvis-relevant band som skal spille. Elvis hentet mye fra gospel-musikken, og The Stamps fungerte som mannlig vokalbacking for Elvis på turné og plater på 70-tallet.

Andre artister du kan høre i løpet av festivalen er Waikiki, en kvinnelig sangerinne fra Hawaii, The Presley Project, som er en norsk elvis-gruppe med kvinnelig vokal, Kjell Elvis, Jenson Bloomer og Bernice H. Turner.

Les mer om festivalprogrammet og artistene på sidene til Elvis festivalen. Vil du vite mer om kongen selv, kan du besøke www.elvis.com.

FALLSKJERMELVIS:</B> Kjell Elvis i positur foran flyet som han skal hoppe fallskjerm fra.
IMITATOREN:</B> Kjell Elvis poserer som kongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media