Elvis lever!

KRISTIANSAND (Dagbladet): I helga steg Elvis ned fra himmelen til jorda og Sørlandshallen i Kristiansand. Rockekongen brukte fallskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var ikke mange på Elvis-festivalen i Kristiansand. Men innsatsen og interessen fra entusiastene som møtte, var det ingenting å si på. Med tanke på at Elvis har vært død i 24 år, er det bemerkelsesverdig i hvilken grad - og i hvilke former - han lever videre.

- Myten Elvis er større enn mannen. Elvis bor i alle, i hele kulturen. Jeg er her for å hylle Elvis-myten. Og for å ha det moro, sier Margarita Marhaug.

Et tverrsnitt

Hun var eneste kvinnelige Elvis-imitator på Elvis-festivalen i Kristiansand i helga. Som del av kunstneren Aslaug Moi Frøysnes' kunstneriske Elvis-prosjekt. Marhaug og hennes med-Elviser har vært Elvis overalt denne helga. På byen. På stranda. På hotellet.

Majoriteten av dem som beveget seg mellom am-cars, salgsboder, Elvis-effekter og imitatatorer i Sørlandshallen har sannsynligvis en mindre sosiologisk og kunstnerisk tilnærming til fenomenet de er en del av.

- Våre 1400 medlemmer representerer et tverrsnitt av befolkningen, forteller Arne Metzner. Han sa opp jobben som kontorsjef ved Rikshospitalet for å bli daglig leder for den norske Elvis-fanklubben Flaming Star.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer