Elvis Lotti

Ytringsfriheten har sin pris: nå gir Helmut Lotti ut Elvis-plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag førstkommende er det 25 år siden Elvis Presley gikk inn på do og forlot bygningen for godt. Det skal selvsagt markeres i det vide og brede. Nå kaster den belgiske smørtenoren Helmut Lotti seg ut i det også.

All shook up

I disse dager slipper han platen «My Tribute to the King», der 16 av Kongens mest kjente sanger får gjennomgå. Anmelderne har møtt utgivelsen med samstemt og øredøvende taushet, mens fansen derimot vrir seg av begeistring på Helmut Lottis egen offisielle hjemmeside.

31 år gamle Lotti falt etter alt å dømme i karaokegryta som liten. Han har etterhvert vært innom et utall sjangre, fra klassisk musikk, til latino-pop til afrikanske jungeltrommer. Salget har gått like strykende som produksjonene. Felles for produktene er nemlig at de får en skikkelig «lottisk» oljebehandling før de slippes på publikum. Som utgiveren Norske Gram sjøl skriver på sine hjemmesider: «tolket av Lotti på hans eget vis».

Jobber med tekstene

Over 40.000 nordmenn skaffet seg «Helmut Lotti Goes Classic» da han ankom det norske markedet for første gang for tre år siden. I sin tolkning av kjente arier går ikke Lotti av veien for å pynte litt på tekstene. Verdis «Anda» blir til «You'll Win», Griegs «Morgenstemning» blir til «Mother Nature». Han har også satt tekst til verdens mest kjente Strauss-vals «An der schönen blauen Donau».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer