Elvis Lotti

Ytringsfriheten har sin pris: nå gir Helmut Lotti ut Elvis-plate.

Fredag førstkommende er det 25 år siden Elvis Presley gikk inn på do og forlot bygningen for godt. Det skal selvsagt markeres i det vide og brede. Nå kaster den belgiske smørtenoren Helmut Lotti seg ut i det også.

All shook up

I disse dager slipper han platen «My Tribute to the King», der 16 av Kongens mest kjente sanger får gjennomgå. Anmelderne har møtt utgivelsen med samstemt og øredøvende taushet, mens fansen derimot vrir seg av begeistring på Helmut Lottis egen offisielle hjemmeside.

31 år gamle Lotti falt etter alt å dømme i karaokegryta som liten. Han har etterhvert vært innom et utall sjangre, fra klassisk musikk, til latino-pop til afrikanske jungeltrommer. Salget har gått like strykende som produksjonene. Felles for produktene er nemlig at de får en skikkelig «lottisk» oljebehandling før de slippes på publikum. Som utgiveren Norske Gram sjøl skriver på sine hjemmesider: «tolket av Lotti på hans eget vis».

Jobber med tekstene

Over 40.000 nordmenn skaffet seg «Helmut Lotti Goes Classic» da han ankom det norske markedet for første gang for tre år siden. I sin tolkning av kjente arier går ikke Lotti av veien for å pynte litt på tekstene. Verdis «Anda» blir til «You'll Win», Griegs «Morgenstemning» blir til «Mother Nature». Han har også satt tekst til verdens mest kjente Strauss-vals «An der schönen blauen Donau».

Etter at belgieren senere ga ut både «Helmut Lotti Goes Classic II» og «Helmut Lotti Goes Classic III» har mange etterlyst «Helmut Lotti Goes Away».

Overlever alt

De som nå begynner å svette litt med tanken på fremtidige radiospillinger av «Suspicious Minds» og «Crying in the Chapel» i Lotti-tapning, kan trøste seg med at det ikke er første gang Elvis blir utsatt for angrep fra uventet hold - og overlevd. Eller hva sies om denne lista over utgitte cover-versjoner, hentet fra Kjetil Rolness' bok om Elvis:

Nana Mouskouri: «Love Me Tender»

Julio Iglesias: «Can't Help Falling in Love»

Scorpions: «His Latest Flame»

Roger Whittaker: «Hound Dog»

Leningrad Cowboys og Danzig: «Trouble»

Twisted Sister: «Jailhouse Rock»

<B>ANGRIPER: </B>Helmut Lotti fra Belgia gir seg i kast med en hel plate med Elvis-tolkninger. Her fra fjorårets konsert i Konserthuset i Oslo.