Elvis som uskyldig mammadalt

Line Blikstad nye roman er vellykket, om ikke akkurat lystig lesning.

SATSES PÅ: Line Blikstads andreroman «New Frontier Hotel» er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SATSES PÅ: Line Blikstads andreroman «New Frontier Hotel» er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Mange hemmeligheter skjuler seg i Line Blikstads nye roman. Den største er Elvis` rolle som uskyldig mammadalt i en scene på «New Frontier Hotell». Der gjorde Elvis en tidlig konsert i 1956.

Den ble hans første fiasko, og det skulle gå 13 år før Elvis igjen sto på scenen i Las Vegas — denne gangen med et heidundrende comeback. Hotellet ble revet i 2007, og Blikstad har brukt det som historisk ramme rundt denne skjebnetunge romanen.

Skjebnesvangert møteI 1950 føder norske Edith en sønn utenfor ekteskap. Hun overlater ham til foreldrene og reiser til USA. Der treffer hun, foruten unge Elvis, også fotografen Evert. Han tar henne med til Sverige, de leier en gammel villa, henter hennes seks år gamle sønn, får to barn til, og starter et liv der. Det skal bli skjebnesvangert.

For åtte år siden debuterte Blikstad med «Til Ester». Hennes andre roman har åpenbart ikke falt henne lett å skrive. Det skal den heller ikke være, og hun er blant dem som spåes et gjennombrudd med den vanskelige andre romanen. «New Frontier Hotell» er valgt som Hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, og Blikstad som nykommeren de har valgt å satse på i år. Det er et ikke et dårlig valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer