Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elvis-trio legger ut på gospelturne Norge rundt

Wandrups utvalgte: Kongens sangskatt ut til folket.

ENTUSIASTER: Paal Flaata, Vidar Busk og Stephen Akcles har de siste åra gått sammen om å formidle sider ved Elvis Presleys sangskatt.
ENTUSIASTER: Paal Flaata, Vidar Busk og Stephen Akcles har de siste åra gått sammen om å formidle sider ved Elvis Presleys sangskatt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD/KONSERT: For tredje gang utgir trioen Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk et album tilegnet Elvis Presley. I 2016 kom «En storslått hyllest til Elvis!». I fjor kom juleplata «If Every Day Could Be Like Christmas», og nå kommer «The Gospel Album - A Thing Called Love».

Samtidig starter en turne med 33 konserter. Det startet i går kveld i Flekkefjord. I kveld er de i Egersund, og deretter går det Norge rundt, Vestlandet, Trøndelag, Nordland og Troms, før de drar sørover igjen til Sørlandet, Drammen og til slutt Oslo.

DET FØRSTE gospelalbumet til Elvis, "His Hand In Mine" kom allerede i 1960.
DET FØRSTE gospelalbumet til Elvis, "His Hand In Mine" kom allerede i 1960. Vis mer

Elvis var en sørstatsgutt som uvilsomt beholdt barnetroen livet ut. Han spilte inn to rene gosplealbum, «His Hand In Mine» (1960) og «How Great Thou Art» (1967). I tillegg brukte han gosplellåter både i filmer, TV-show og på konserter.

Vår hjemlige Elvis-kvartett har med andre ord hatt nok å velge i når 12 låter har havnet på plata. Både Ackles og Flaata har stemmer som boltrer seg uanstrengt med dette materialet. De veksler på vokalen, mens gitarhøvdingen Vidar Busk er gnistrer herlig til på fire av sangene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!