- EM mangler en eksotisk dimensjon

EM i fotball er over oss. Selv om det er mange gode oppgjør, blir mesterskapet den noe plagsomme lillebroren til VM.

FOR MANGE LAND MED: Bildet viser Jonny Evans fra Nord-Irland som i den første kampen mot Polen spilte som om de var Norge, men de grønnkledde kvalifiserte seg da i motsetning til oss. Men, 24 nasjoner er kanskje for mange i et EM? Foto: NTB/Scanpix
FOR MANGE LAND MED: Bildet viser Jonny Evans fra Nord-Irland som i den første kampen mot Polen spilte som om de var Norge, men de grønnkledde kvalifiserte seg da i motsetning til oss. Men, 24 nasjoner er kanskje for mange i et EM? Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Henri Delaunay het han, mannen som tilkjennes mye av æren for at en del av oss i disse dager bruker ettermiddager og kvelder på å se kamp etter kamp fra en europeisk landslagsturnering i fotball. Dens offisielle navn er EURO 2016, skjønt jeg foretrekker å kalle det EM i fotball. Delaunay var det europeiske fotballforbundets (UEFA) første president, fra organisasjonen ble stiftet i 1954 til han døde året etter.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer