Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Embrace knuser Englands VM-håp»

Skriver VM-låta. Hva er tidenes fotballsang?

(Dagbladet.no): Britpop-overlevningene i Embrace har fått oppdraget å lage årets offisielle VM-låt for England, skriver The Guardian.

Låta «World at Your Feet» skal løfte landslaget til suksess, og det engelske fotballforbundet mener de har gjort et kupp ved å sikre seg Embrace.

Søvndyssende

- Vi liker å tro at vi har gjort et kupp ved å gjøre en avtale med et så bra band, og klare å holde det hemmelig, sier markedsdirektør Tom Harold til The Guardian.

Andre er ikke like positive. Nettstedet Chartsingles.net mener valget av band «har knust alt håp om at England kommer til å vinne VM».

- For all del, vi liker Embrace. Vi har bare ikke lyst til å sovne, heter det på siden.

Spekulasjonene om hvem som skulle skrive låta har vært mange, og The Streets og Kaiser Chiefs var lenge de heteste tipsene.

Embrace håper at også de er i stand til å lage en låt som er minst like bra som tidligere «klassikere».

FOTBALLROCK: Klarer pubrockbandet Embrace å løfte Steven Gerrard & co under fotball-VM i Tyskland? FOTO: SCANPIX/REUTERS
FOTBALLROCK: Klarer pubrockbandet Embrace å løfte Steven Gerrard & co under fotball-VM i Tyskland? FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Bandet gleder seg til å gå i studio og spille inn den nye låta. Vi tror vi har en veldig bra sang, og forhåpentlig kan den gjenta suksessen til tidligere sanger som New Orders «World In Motion», sier sanger Danny McNamara i en uttalelse.

Gammel tradisjon

«World In Motion» er imidlertid en av særdeles få VM-sanger som har klart å markere seg på listene i England de seneste årene.

Fram til 1986 (da låta het «We\'ve Got the Whole World at Our Feet») spilte landslaget inn låtene selv, men den tradisjonen ble klokelig avbrutt med New Order i 1990.

I 1998 samarbeidet Spice Girls, Lightning Seeds og Echo and the Bunnymen absurd nok om en låt, mens Ant and Dec lagde «We\'re on the Ball» i 2002. Ingen av dem gjorde særlig inntrykk.

Likevel bør det også nevnes at det som ofte regnes som en av tidenes beste fotballåter er laget i England. Lightning Seeds\' «Three Lions» toppet de britiske singellistene i to uker under fotball-EM på hjemmebane i 1996.

Hva mener du er tidenes beste fotballsang? Skriv i kommentarfeltet under.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media