EMI & Ymse

I front av et større oppkjøps- konsortium, har plategiganten EMI ifølge Dagens Næringsliv sikra seg kontroll over bokhandlerkjeden Waterstone. Pris: 3,7 milliarder kroner. Planen er å skape en av Europas største kjeder innen litteratur og musikk, og ønsket er i neste omgang å overta den EMI-kontrollerte HMV-kjeden (musikk) og bokkjeden Dillon. Prisantydning: 6 milliarder. EMI ønsker på dette viset å komme seg ut av butikkdrift, for helt og fullt å konsentrere virksomheten om driften av plateselskapet. Går alt etter planen - og det gjør det sikkert - vil kjeden i løpet av kort tid bestå av 450 butikker.

Dodgy

avviser heftige rykter om at bandet allerede har sprukket. Trommeslager Mathew Priest og vokalisten Nigel Clark sier til NME at de riktignok har hatt et års pause, men at de starter arbeidet med nytt album i januar 1999.

 I mellomtida vil bandets tre medlemmer konsentrere seg om hvert sitt soloprosjekt. Det snakkes også om et duoprosjekt mellom Priest og gitaristen Andy Miller.

Melk og plater

Dagligvarekjeden NorgesGruppen snuser alvorlig på distribusjon av plater. Markedssjef Lars Hoel sier til Dagens Næringsliv at et prøveprosjekt forhåpentligvis vil munne ut i salg av musikk og annen hjemmeunderholdning i mellom 100 og 200 av kjedens utsalg.

 Noen av disse forretningene selger plater allerede i dag, plater som shippes fra lageret til MSO - det største distribusjonsleddet i Norge (eid av Polygram, BMG, Arcade og EMI).

 Interessant er det, at det er Sony Music som i samarbeid med Arcade og Polygram skal være pådriver i arbeidet overfor NorgesGruppen. Arcade lever for en stor del av samleplater, mens Sony og Polygram samarabeider om slike utgivelser via labelen McMusic. Den tredje store aktøren i samlemarkedet er EVA Records, som eies av BMG, Warner Music og EMI.

 billedtekst:

 Spice Girls vil nok fortsatt selge plater, men nå ønsker deres plateselskap - EMI - å konsentrere seg utelukkende om plateselskapet, ikke butikkdriften.