EMI punger ut til komponist

Får mer penger for Madrugada-plate.

(Dagbladet.no): - En trist, men nødvendig prinsippsak. Opphavsrettigheter trues i dag fra så mange hold at det er viktig å forsvare dem av allmennpreventive hensyn, sa Erlend Skomsvoll til Dagbladet i midten av mars.

Skomsvoll, komponist, arrangør og profilert som blant annet leder for Trondheim Jazzorkester og pianist i Come Shine, skrev en rekke orkesterarrangementer til en Madrugada-konsert ved Nordland Musikkfestuke i Bodø i 2005. Han medvirket også som musiker.

Ifølge kontrakten skulle arrangementene utelukkende benyttes ved den ene konserten. Men konserten ble tatt opp og to av låtene, «Black Mambo» og «Only When You\'re Gone», havnet på «Live at Tralfamadore» uten at Skomsvoll var forespurt eller informert.

Derfor ville Skomsvoll ha erstatning fra plateselskapet EMI. Forsøk på å løse saken i konfliktrådet førte ikke fram, men nå har partene likevel kommet til en løsning.

- EMI Music Norway anså at nødvendige rettigheter til den aktuelle utgivelse av Madrugadas \'Live at Tralfamadore\' var klarert i tilstrekkelig grad. Når det i ettertid for Erlend Skomsvolls bidrag viste seg ikke å stemme, anser EMI Music Norway det som beklagelig overfor Erlend Skomsvoll, skriver partene i en pressemelding.

Her understrekes det at EMI og Skomsvoll anser det som feil når media har fokusert på Madrugada, som er en part utenfor saken.

Størrelsen på forliket er ikke kjent. Skomsvoll krevde opprinnelig drøyt 275 000 kroner, mens EMI tilbød et ubetydelig beløp.

Madrugada-plata «Live at Tralfamadore» ble litt dyrere enn planlagt for plateselskapet EMI, da to låter ble brukt uten at arrangør Erlend Skomsvoll var informert. Som en del av forliket understrekes det at Madrugada ikke er part i saken.
Madrugada-plata «Live at Tralfamadore» ble litt dyrere enn planlagt for plateselskapet EMI, da to låter ble brukt uten at arrangør Erlend Skomsvoll var informert. Som en del av forliket understrekes det at Madrugada ikke er part i saken. Vis mer
EMI punger ut til komponist
BLE ENIGE: Erlend Skomsvoll (til venstre) og EMIs Per Eirik Johansen.