Emilie - datter av verdensberømt jazztrommeslager

Sånt må det bare bli musikk av.

FAR OG DATTER: No 4-vokalist og låtskriver Emilie Christensen sammen med sin verdenskjente norske jazztrommeslager-far Jon Christensen. Foto: Anders Grønneberg
FAR OG DATTER: No 4-vokalist og låtskriver Emilie Christensen sammen med sin verdenskjente norske jazztrommeslager-far Jon Christensen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

No. 4 må være av de hemmeligste bandene med en solid radiohit.

For hvis bandnavnet No. 4 ikke sier så mye, så gjør nok låta «Lite og stort» det - i hvert fall når tonene triller ut radioen.

Sin fars datter

- Den er blitt mye spilt på NRK P1 de siste to åra. Vi har gitt ut fire singler, og alle er blitt listet på P1, sier Emilie Christensen (29), datteren av den verdenskjente norske jazztrommeslageren Jon Christensen og skuespiller Ellen Horn.

Hun er låtskriveren og stemmen bak «Lite og stort» og et knippe andre låter.

Disse er å finne på bandets debutalbum, «Henda i været» - en utgivelse som fikk terningkast 5 i Dagbladet - og i en rekke andre aviser.

Feminin frekkhet

Emilie Christensen er ingen purung debutant. Albumet bærer preg av modenhet, refleksjon og skrape kanter, selv om popen er pen, bærer den på en feminin frekkhet.

- Vi er tre jenter som har holdt sammen siden vi gikk på musikklinja på Foss videregående skole sammen.

- Bandet har eksistert i sju år, under forskjellige navn. Først het vi Samkjørt, som ble misoppfattet av en utenlandsk fan til å bli Sam's Shirt, så da byttet vi til det.

Barndomshjemmet

- No. 4 er nesten umulig å google, og det funker dårlig på Instagram og Twitter også. Men vi kan ikke bytte navn enda en gang, sier hun.

Dagbladet er invitert hjem til barndomshjemmet på Frogner.

Selv bor den jazzutdannede artisten på Bjølsen med mann og tre barn. Mamma Ellen har hastet av gårde til prøver på Nationaltheatret, men pappa Jon holder fortet med kaffe og leken cymbalsang.

Musikk og teater

- Huset vårt har alltid vært fylt av musikk og teater. Sånt fester seg i hjernen, sier Pappa-Jon, en norsk jazzartist som siden 60-tallet har vært med å meisle ut og prege norsk jazz.

Det har han gjort sammen med størrelser som Jan Garbarek, Terje Rypdal, Pål Towsen, Knut Riisnæs, Karin Krog, Arild Andersen og Radka Toneff - ikke minst dokumentert på det anerkjente, tyske plateselskapet ECM.

- No. 4 har spilt inn en låt med pappa på trommer. Den er ikke med på «Henda i været», men blir nok med på neste plate, sier Emilie, som beskriver musikken som lett tilgjengelig, men også litt avansert pop.

Ungdomsvenninner

Bandet består av ungdomsvenninnene Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek, som alle er klassisk/jazzutdannet. I tillegg består bandet av det hun på fleip omtaler som «to mannlige statister».

- Dere har en fin trommeslager - ingen A4-type, men en som leker med cymbaler, sier Tromme-Jon.

Emilie Christensen har vokst opp på teater- og musikkscener, men selv om hun har vært med på musikaler og spilt teater, var det musikken hun satset på.

Sang med mamma

- Jeg trodde jeg skulle bli en standardjazz-sanger. Hadde ingen ambisjoner om å skrive egne sanger, men så oppdaget jeg at det kunne jeg jo, sier Emilie, som i blant opptrer i ulike jazzsammenhenger.

Hun forteller at det ikke bare er faren som har preget henne som musiker.

- Mamma er også musikalsk. Hun har alltid sunget mye sammen med meg i oppveksten, men det er alltid pappa som får kred-en, sier hun.

På jenterommet

Vi beveger oss inn på det gamle jenterommet til Emilie. Etter at hun flyttet ut, overtok Jon og rigget opp trommene.

- Jeg spiller fremdeles, av de gamle gutta er det Arild Andersen jeg ser mest til.

- Det hender at jo at Terje ringer og har noe på gang. Men for tida er No. 4 det «sjoveste» jeg vet. Jentene har hatt egenart og stil hele veien. Ingen andre låter som dem, sier en tydelig stolt far.

12. februar er det slippfest og konsert på Rockefeller.

Emilie Stoesen Christensen

• Musiker og skuespiller, datter av Ellen Horn og Jon Christensen.
• Låtskriver, sanger og frontfigur i bandet No. 4.
• Bandet platedebuterer med «Henda i været» etter å ha eksistert i sju år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer