Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Emilie Nicolas

Emilie Nicolas om sykdommen: - Operert for hjernesvulst

Forteller om sykdommen i åpenhjertig innlegg på Instagram.

VAR SYK: Etter en heidundrende debut i 2014, forsvant stjerneskuddet Emilie Nicolas plutselig fra rampelyset. Den unge artisten avlyste flere konserter på grunn av sykdom. I et åpenhjertig Instagram-innlegg forteller artisten nå at hun har hatt en svulst i hjernen, som hun har operert ut. Foto: Monica Strømdahl
VAR SYK: Etter en heidundrende debut i 2014, forsvant stjerneskuddet Emilie Nicolas plutselig fra rampelyset. Den unge artisten avlyste flere konserter på grunn av sykdom. I et åpenhjertig Instagram-innlegg forteller artisten nå at hun har hatt en svulst i hjernen, som hun har operert ut. Foto: Monica Strømdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Hei alle sammen! For to år siden fant jeg ut at jeg hadde en hjernesvulst som ikke gjorde meg noe særlig godt», skriver den norske artisten Emilie Nicolas (30) på sin Instagram-konto.

Emilie Nicolas åpner opp om sykdommen som førte til at hun måtte avlyse en rekke konserter i 2016. Nicolas har tidligere fortalt at hun har slitt med sykdom, men hun har til nå ikke utdypet hva slags sykdom det har vært snakk om.

- Ble operert

I innlegget, som ble publisert fredag ettermiddag, skriver hun at hun har operert hjernesvulsten, og at hun ønsker å legge det hele bak seg:

«Jeg ble operert, og alt er - så langt jeg vet - bra nå. Jeg deler dette med dere alle fordi jeg vil legge det bak meg, og fokusere på framtida. Jeg vil ikke at musikken min skal bli definert av dette. Tusen takk til alle sammen for tålmodigheten og for gode ord. Vi ses», skriver hun.

Avlyste konserter

Nicolas slo gjennom i 2014 med en coverversjon av DumDum Boys-låten «Pstereo». Debutalbumet «Like A Warrior» gikk rett inn på nummer 1 på landets offisielle salgsliste, og fikk en rekke seksere av anmeldere, også i Dagbladet.

Alt så ut til å ligge til rette for det unge stjerneskuddet. I 2015 ble hun premiert med både «Årets nykommer» og «Årets popsolist» under Spellemannprisen. Men så ble det stille.

12. januar 2016 skrev hun et innlegg på Instagram: «Jeg er så lei meg for å måtte avlyse konserter fremover. Det sitter langt inne. Håper dere som har kjøpt billett fortsatt vil komme når jeg er tilbake på scenen i god form.»

Den neste konserten til Nicolas ble planlagt til 11. november 2016 på Sentrum Scene i Oslo. Alle billettene var utsolgt.

Men den 30. august la hun ut nok en avlysning på Facebook:

- Har nok vært litt for optimistisk til når jeg skulle bli frisk og denne gangen tar jeg ikke sjansen på å sette ny konsert-dato før jeg er helt sikker på at jeg kan gjennomføre, skriver hun, og legger også til at hun lover og gleder seg til å komme tilbake igjen.

Planlegger utgivelse

På Instagram-profilen sin har Nicolas det siste året delt flere innlegg som kan tyde på at hun er på vei tilbake igjen.

Blant annet skrev hun i et innlegg den 7. oktober i fjor at hun var i gang med å spille inn ny musikk.

Dette bekreftet også artistens manager Silje Larsen Borgan til VG i høst:

- Hun er i studio og gleder seg til å slippe nytt materiale, sier manageren, som forteller at utgivelse planlegges i 2018, sa hun til VG.

I januar i år slapp hun låten «Sky», som ble påbegynt i 2015, som en bestilling til NRK-dokumentarserien «Stemmene i hodet».

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Emilie Nicolas via hennes management. De opplyser om at Nicolas ikke ønsker å kommentere sykdommen utover det som står i innlegget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!