ANGRER: Eminem gikk hardt ut mot flere rappere på sitt nye album «Kamikaze». Nå angrer han på å ha brukt ordet «faggot» om Tyler The Creator. Foto: NTB scanpix )
ANGRER: Eminem gikk hardt ut mot flere rappere på sitt nye album «Kamikaze». Nå angrer han på å ha brukt ordet «faggot» om Tyler The Creator. Foto: NTB scanpix )Vis mer

Eminem og Tyler The Creator:

Eminem angrer på homohets

- Gikk kanskje for langt.

For to uker siden slapp Eminem (45) sitt tiende album, «Kamikaze», uten forvarsel.

Det var flere yngre rappere som fikk gjennomgå på albumet, men det var spesielt én tekstrad som fikk mange lyttere til å heve øyenbryna:

Eminem gikk nemlig til verbalt angrep på artistkollega Tyler The Creator på låta «Fall».

Han skapte furore med følgende rad: «Tyler create nothing, I see why you called yourself a faggot, bitch».

Den nevnte linja vakte stor oppsikt på grunn av ordet «faggot», og den ble også sensurert på YouTube og Spotify.

Blant dem som reagerte kraftig var Justin Vernon, frontfiguren i Bon Iver. Han er med på den omstridte låta, men hevder at han ikke fikk høre det ferdige resultatet før låta ble utgitt.

Vernon gikk hardt ut på Twitter og forklarte at han ikke var fan av budskapet i låta og mente at «dette ikke er tiden for å rakke ned på hverandre».

«Jeg tok feil og skal drepe den låta», fortsatte artisten.

Sint

I et nytt intervju forklarer superstjerna han var sint på Tyler The Creator da han spilte inn «Fall». Eminem peker til eldre tweets der både albumet «Shady XV» og Beyoncé-samarbeidet «Walk on Water» ble kritisert av rapkollegaen.

- Jeg tenkte: Virkelig? Hva faen? Du var nettopp på turné med oss, vi hang sammen og køddet med hverandre.

«Lose Yourself»-stjerna innrømmer derimot at han angrer:

– Det ordet som jeg kalte ham på den låta; det var en av de tingene der jeg følte at jeg kanskje gikk litt for langt. I forsøket på å såre ham, gikk det opp for meg at jeg såret mange mennesker ved å si det.

BLE DISSET: Tyler The Creator fikk gjennomgå på den nye albumet til Eminem. Foto: Rob Grabowski / NTB scanpix
BLE DISSET: Tyler The Creator fikk gjennomgå på den nye albumet til Eminem. Foto: Rob Grabowski / NTB scanpix Vis mer

– Det var en av de tingene som jeg som så tilbake på og tenkte at «dette føles ikke riktig».

Eminem har tidligere forsvart bruken av ordet «faggot» i et intervju med Rolling Stone. Da argumenterte han med ordet ikke var ment som homofobisk, men at det var som å kalle noen for «bitch» eller «asshole».

Inspirasjonen til den nedsettende linja kommer trolig av at Tyler The Creator sa at han hadde «kysset hvite gutter siden 2004» på låta «I Ain’t Got Time».

Har også blitt kritisert

Tyler The Creator har selv blitt kritisert for homofobiske tekster. Ifølge Huffington Post skal amerikaneren ha brukt ordet «faggot» hele 203 ulike ganger på 2011-albumet «Goblin».

Artisten svarte med at han ikke hadde som intensjon å håne homofile. Han var i perioden en del av kollektivet Odd Future Wolfgang Kill Them All, som inkluderte skeive artister som Frank Ocean og Syd Tha Kid.

- Frank er homo og jeg bruker det ordet hele tida. Han bryr seg ikke fordi han kjenner meg. Han vet at når jeg bruker det ordet, så tenker jeg ikke på noens seksuelle legning. Det er bare et ord som ikke har noen betydning, sa han den gang.

I sommer spilte Eminem sin første konsert på norsk jord siden 2001. Oslo-besøket ble heftig omtalt i mediene, mye på grunn av fotorestriksjoner og billettbråk.

Henrik har testet om spillversjonen av den populære serien «Love Island er verdt å laste ned», og er ikke særlig fornøyd. #loveisland #loveislandgame #loveislandnorge Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer