- Eminem har å komme til Oslo

Eminems band D12 mener superstjernen skal ha en god unnskyldning for ikke å entre scenen på Rockfeller 30. august. For øvrig er de dritt lei av å bli omtalt som, eh, Eminems band.

D12 er nemlig Eminem og hans fem verstingkamerater. De fant sammen over mikrofonen på en liten skatesjappe i Detroit for sju år siden og gjorde en pakt om å hjelpe hverandre til toppen. 14 millioner Eminem-skiver seinere har sjefen holdt sitt ord og gitt ut gutteklubbens debutskive «Devil's Night» på eget selskap.

- What's up? sier D12-rapperen Swift på en dårlig mobillinje fra USA.

Det hjelper ikke at munnen er full av hamburger.

- Takk, Oslo

Nok en gang må Swift, i likhet med sine bandbrødre Proof, Bizarre, Kon Artis og Kuniva finne seg i å fungere som talsmenn for sin langt mer profilerte bandbror, Eminem.

- Dette vil jeg si til verden: Vi er Eminems gruppe fordi vi er på hans plateselskap. Men når dere introduserer oss på radioen som «Eminem og D12» er det feil. D12 består av seks mennesker med doble personligheter og artistnavn, og Eminem («Slim Shady») er en av oss. I studio er vi en gruppe, fastslår Swift.

- Kommer Eminem til Oslo?

- For å være helt ærlig: Han glemmer ikke at Oslo ga ham så mye støtte sist han var der. Jeg tror han vil være på scenen med oss, for du vet, Oslo...de ga oss kjempestøtte! Takk Oslo for det. Jeg kunne jo ikke høre meg selv rappe.

- Hvit verdensmester

Så forteller Swift at han tok ecstasy tidligere, at han røyker hasj, at han drikker seg full, og at han ikke glemmer sitt første møte med Eminem.

- Han «battlet» med en annen MC og rev ham i filler med rappingen sin. Jeg ble helt lamslått, jeg hadde aldri hørt en hvit mann være så superb. Da tenkte jeg «jeg skal støtte denne fyren». Han har hatt det hvite verdensmesterbeltet i rapping siden.

- Dere er kjent som verstinger. Hvor ille er dere?

- Våre tekster kan være ille, men vi er ingen verstinger. Men kødder du med en av oss, kødder du med alle. D12 er en stor familie.

- Hva kan vi vente oss på konserten i Oslo?

- Når du ser oss der ute på scenen, mann, du kommer til å se oss så gira, proppfulle av energi. Det er umulig å si hva som kommer til å skje. Du kommer til å se masse stagediving, vi kommer til å bringe så mye energi til publikum at når folk går, vil de si «man, de gutta kan virkelig levere et show»...

- Jeg kan ikke vente med å komme meg til Oslo!

EMINEM: - Glemmer aldri Oslo.